Koppeling vervangen
Koppeling vervangen
Welk auto onderhoud zoek je?

  •  

* Verplicht veld

Koppeling vervangen

Een koppeling van een auto bestaat uit verschillende onderdelen die aan slijtage onderhevig zijn. Gemiddeld gaat een koppeling ongeveer 150.000 tot 250.000 kilometer mee voor deze vervangen moet worden. Dit is natuurlijk afhankelijk van het merk en type auto, maar ook zeker van de rijstijl die je er op na houdt.

Symptomen van een versleten koppeling

Er zijn verschillende zaken waaraan je kunt merken of je koppeling vervangen moet worden. Je hebt last van een slippende koppeling (je auto slipt bijvoorbeeld bij het wegrijden), je moet de koppeling verder op laten komen dan je gewend bent, je komt traag van je plek of de motor draait ongewenst hoge toerentallen. Ook kan het voorkomen dat het koppelingspedaal trilt of dat je krakende of ratelende geluiden hoort bij het schakelen of het wegrijden.

Koppelingsset vervangen

Bij een versleten koppeling lopen wij altijd de andere onderdelen ook na. Het kan namelijk zo zijn dat ook de koppelingsplaat, drukgroep en druklager aan vervanging toe zijn. Daarnaast komt het voor dat tijdens een reparatie blijkt dat ook het vliegwiel of de keerring vervangen moeten worden, of dat extra werkzaamheden noodzakelijk zijn. Uiteraard zullen wij dan eerst met je overleggen over de vervolgstappen.

Wanneer moet de koppeling vervangen worden?

De levensduur van een koppeling is afhankelijk van het merk en type auto en je rijstijl. Gemiddeld is een koppeling na 150.000 tot 250.000 kilometer aan vervanging toe.

Koppeling vervangen kosten

De kosten van het vervangen van een koppeling verschillen per auto. Daarnaast hangt het ervan af of je koppelingsplaat of koppelingskabel ook vervangen moeten worden. Via onze offertetool bereken je eenvoudig de kosten voor het vervangen van de koppeling van jouw auto.