Einddemper vervangen
Einddemper vervangen
Welk auto onderhoud zoek je?

  •  

* Verplicht veld

Einddemper vervangen

De einddemper (ook wel uitlaatdemper of achterdemper) zorgt ervoor dat de auto niet teveel geluid produceert. De Europese Unie heeft het geluidsniveau dat een auto voort mag brengen gereguleerd, dus is het van belang dat de einddemper goed wordt onderhouden en tijdig wordt vervangen.

Wat is een einddemper?

De einddemper van een auto levert tegendruk voor de motor, waardoor de uitlaatgassen minder vrij de motor kunnen verlaten. Dit kan nadelig werken voor de prestaties van je motor. Daarom is het belangrijk om de juiste einddemper voor jouw auto te kiezen. Onze specialisten kunnen je in de garage het juiste advies geven.

Einddemper vervangen of repareren

Het vervangen van uitlaatdelen komt steeds minder vaak voor en om er zeker van te zijn dat het echt noodzakelijk is, controleren wij altijd vooraf of de uitlaat niet gerepareerd kan worden. Ons advies is altijd gratis, ook als blijkt dat bepaalde werkzaamheden uitgesteld kunnen worden. Soms is het echter noodzakelijk om de uitlaatdemper toch te vervangen. Dan is het bevestigingsmateriaal zo verroest of versleten dat vernieuwen echt noodzakelijk is. In uitzonderlijke gevallen kan het zelfs nodig zijn dat er nog een extra deel van de uitlaat vervangen moet worden.

Einddemper vervangen kosten

De kosten van het vervangen van je einddemper zijn afhankelijk van het type auto waar je in rijdt. Via onze online offertetool kun je een gegarandeerde prijsopgave krijgen. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. Wil je toch liever advies? Dan kun je terecht in een van onze ruim 100 garages!