Distributieriem vervangen
Distributieriem vervangen
Welk auto onderhoud zoek je?

  •  

* Verplicht veld

Distributieriem vervangen

Het vervangen van de distributieriem is één van de duurste periodieke onderhoudswerkzaamheden aan je auto. De distributieriem is de basis voor de aandrijving van de gehele motor. Vaak zorgt de distributieriem ook voor de aandrijving van de waterpomp (koeling), brandstofpomp (diesel) en in sommige gevallen de dynamo (elektriciteit) of meer.

Distributieriem of -ketting

Elke motor heeft een distributieriem of een distributieketting. De laatste jaren zien wij dat fabrikanten steeds vaker een ketting toepassen. Een distributieketting is in de meeste gevallen onderhoudsvrij, terwijl een distributieriem periodiek vervangen moet worden.

Wanneer moet een distributieriem vervangen worden?

De gemiddelde vervangingstermijn ligt rond de vijf jaar of 100.000 km. Natuurlijk kan dit per merk en type auto verschillen. Daarom is het raadzaam altijd het onderhoudsboekje van je auto te raadplegen. Weet je het niet zeker? Dan ben je natuurlijk van harte welkom in een Euromaster garage. Onze monteurs kunnen je precies vertellen wat jouw auto nodig heeft.

Vervangen onderdelen

Bij het vervangen van de distributieriem raden wij vaak aan om alle meelooprollen en spanrollen ook te vervangen. Of dit noodzakelijk is, hangt van het merk en type auto af. Als ook de waterpomp door de distributieriem wordt aangedreven, is het aan te raden deze ook meteen te vervangen, zeker als de waterpomp wordt gebruikt om de distributieriem op de juiste spanning te zetten. Anders is de kans op lekkage na het vervangen van de distributieriem groter. Daarnaast krijg je ook nieuwe koelvloeistof bij het vervangen van de waterpomp. Als je je distributieriem niet op tijd vervangt, is de kans op motorschade groot. Dus hoewel het vervangen van de distributieriem vaak een dure aangelegenheid is, is het aan te raden dit op tijd te doen.

Distributieriem vervangen kosten

De kosten om een distributieriem te vervangen zijn doorgaans vrij hoog, omdat de distributieriem een cruciaal onderdeel vormt voor de aandrijving van de motor. De kosten van een distributieriem vormen niet het grootste aandeel; het is een zeer arbeidsintensieve klus waar onze specialisten een halve tot hele dag mee bezig zijn. Online kun je in onze offertetool een gegarandeerde prijsopgave krijgen, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.