Welk auto onderhoud zoek je?

  •  

* Verplicht veld

Kleine beurt voor je auto

Tijdens een kleine onderhoudsbeurt controleren wij je auto op een aantal essentiële punten. De controle is niet zo uitgebreid als bij een grote beurt, omdat dit niet elk jaar nodig is. Periodiek onderhoud is essentieel voor je eigen veiligheid en de levensduur van je auto, zeker als er veel bewegende delen in het spel zijn. In je instructie- of onderhoudsboekje vind je de richtlijnen die voor het onderhoud van jouw auto gelden en zie je wanneer bepaalde onderdelen, zoals je bougies, luchtfilter en remvloeistof, normaal gesproken aan vervanging toe zijn. Via onze offertetool zie je aan de hand van je kenteken welk onderhoud passend is voor jouw auto.

Wanneer moet mijn auto voor kleine beurt?

Er is geen exacte regel voor het moment om een kleine beurt (dealerbeurt klein) uit te laten voeren. De frequentie hangt af van het type auto waarin je rijdt, de kilometerstand en het aantal kilometers dat je rijdt op jaarbasis. Wij adviseren altijd om een kleine beurt af te wisselen met een grote beurt, dus het ene jaar een kleine beurt en het jaar daarna een grote beurt. Zo weet je zeker dat je auto zijn waarde behoudt en jij altijd veilig op weg kunt.

Kleine beurt auto checklist

Tijdens de kleine beurt (dealerbeurt klein) lopen wij alle vitale functies en onderdelen van jouw auto na. Daarnaast verversen wij de olie en vervangen wij het oliefilter. Hierbij maken wij gebruik van de beste kwaliteit olie, afgestemd op het bouwjaar en het type auto. Wij controleren het peil van alle vloeistoffen en vullen deze bij waar nodig. Als laatste controleren wij de conditie van je remmen, verlichting, schokdempers, uitlaat, accu, ruitenwissers en lucht- en interieurfilter. Wanneer blijkt dat er reparaties nodig zijn, overleggen wij met je of dit uitgevoerd mag worden en wat de kosten hiervan zijn.

Kosten kleine beurt

De kosten van een kleine beurt voor jouw auto zijn afhankelijk van het type auto, het bouwjaar en het aantal kilometers dat je rijdt. Als je je kenteken invoert in onze offertetool krijg je een gegarandeerde prijs voor een kleine beurt voor jouw auto. Zo zie je direct waar je aan toe bent en kom je niet voor verrassingen te staan.