Welk auto onderhoud zoek je?

  •  

* Verplicht veld

Grote beurt voor je auto

De grote beurt (dealerbeurt groot) is een grondige inspectie van meer dan 70 vitale onderdelen. Bovendien voeren wij alle smeer- en afstelwerkzaamheden uit die de fabrikant van je auto voorschrijft. Dit verschilt uiteraard per merk. Deskundig onderhoud zorgt voor het behoud van je auto. In het onderhoudsboekje van je auto zie je welk onderhoud je auto nodig heeft. Via onze offertetool krijg je een gegarandeerde prijsopgave voor het onderhoud dat jouw auto nodig heeft.

Wanneer moet mijn auto voor grote beurt?

Wat het juiste moment is voor de grote beurt (dealerbeurt groot) voor jouw auto, hangt samen met het type auto waar je in rijdt en de onderhoudswerkzaamheden die eerder zijn uitgevoerd. In het instructie- of onderhoudsboekje dat bij jouw auto hoort, vind je de richtlijnen. Hier staat ook wanneer je auto voor het laatst een grote onderhoudsbeurt heeft gehad. Heb je geen onderhoudsboekje? Onze monteurs beschikken in hun computersysteem over de onderhoudsdata van alle autofabrikanten. Zo kunnen wij snel voor je kijken welke richtlijnen de fabrikant van jouw auto hanteert.

Grote beurt (dealerbeurt groot) of Interval beurt voor nieuwe auto’s

Voor nieuwere auto’s en kilometervreters (> 20.000 km per jaar) gelden andere richtlijnen voor het moment van de grote beurt. De boordcomputer van je auto geeft dan precies aan wanneer jouw auto aan onderhoud toe is. Is de motor van je auto voorzien van longlife olie, dan kun je gebruikmaken van de service interval functie. Auto’s met longlife olie hebben vaak ook platinum bougies en/of actief koolstoffilters. Deze kwalitatief hoogwaardige onderdelen hebben een langere levensduur en hoeven niet standaard elke twee jaar vervangen te worden. Dan is een interval beurt een goede optie voor je auto. Onze monteurs voeren ook deze onderhoudsbeurt volgens de fabrieksvoorschriften uit.

Grote beurt auto checklist

Tijdens een grote beurt kijken wij je auto volgens de fabrieksvoorschriften volledig na. Wij verversen de olie en je auto krijgt een nieuw olie- en luchtfilter. Bij dieselmotoren vervangen wij de brandstoffilters en bij benzinemotoren vervangen wij de bougies. Wij checken het peil van alle vloeistoffen en vullen ze bij als dit nodig is. Onze monteurs reinigen, smeren en testen de remmen van je auto uitvoerig. Verder kijken wij kritisch naar de conditie van je verlichting en de werking van schokdempers, uitlaat, accu, interieurfilter en ruitenwissers. Wij lopen de motor, bedieningsinstrumenten en het versnellingsmechanisme na. Wij laten niets aan het toeval over. Als je een offerte aanvraagt, zie je hier altijd de specifieke inhoud van de werkzaamheden.

Kwaliteitsproducten

Wij testen de elektronica van je auto met geavanceerde testapparatuur van Bosch. Bij de vervanging van vloeistoffen en/of onderdelen gebruiken wij alleen kwaliteitsproducten gelijk aan origineel of beter. Via de offertetool kun je deze extra werkzaamheden ook inplannen. 

Zijn reparaties bij een grote beurt inbegrepen?

Wij voeren niet standaard reparaties uit tijdens een grote beurt (dealerbeurt groot). Wanneer tijdens de onderhoudsbeurt blijkt dat bepaalde reparaties nodig zijn, zullen wij eerst met je overleggen en de kosten hiervan bespreken. Kleine reparaties kunnen vaak direct worden uitgevoerd, voor grotere reparaties kan het zijn dat je een nieuwe afspraak moet maken.

Kosten grote beurt

De kosten voor een grote beurt zijn afhankelijk van je auto, de fabrieksspecificaties en het aantal kilometers dat je rijdt. Als je in onze offertetool je kenteken invoert, zie je op basis van de voorschriften welke onderhoudsbeurt het meest geschikt is voor jouw auto en wat de kosten hiervan zijn.