APK afkeuring
APK afkeuring

APK afkeuring

Tijdens de verplichte APK keuring wordt je auto op alle vitale punten nagelopen. Bij elke APK keuring hoort een keuringsrapport, zowel bij goedkeuring als afkeuring. Het keuringsrapport vermeldt reparatiepunten en afkeurpunten. Uit deze inspectie kunnen altijd onvolkomenheden naar voren komen. Je auto wordt dan APK afgekeurd. Dat is geen reden tot paniek. Euromaster kan de reparaties voor je uitvoeren zodat jouw auto alsnog APK goedgekeurd kan worden. In dat geval is de herkeuring gratis. Laat je de reparaties elders uitvoeren, betaal je voor de herkeuring het reguliere APK tarief.

Waar moet je bij een APK afkeuring rekening mee houden?

De APK keurmeester maakt altijd een rapport op. Ook als je auto APK afgekeurd wordt. In het rapport staan de afkeur- en reparatiepunten vermeld. De afkeuring wordt aangemeld bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Bij een eventuele afkeuring heb je 2 maanden de tijd om de mankementen te verhelpen en je auto voor een herkeuring aan te bieden. In die tijd mag je niet de weg op met je auto, met uitzondering van de rit van het APK keuringsstation naar het reparatiebedrijf. Het keuringsrapport vermeldt ook adviespunten. Dit zijn punten die binnen een redelijke termijn om aandacht vragen.

APK keuring vervroegen?

Mocht je vooraf al rekening houden met een APK afkeuring, dan kan het een idee zijn om je auto twee maanden eerder dan de vervaldatum van de lopende APK voor een keuring aan te bieden. Dan blijf je toch nog even mobiel.