APK personenwagen
APK personenwagen
 

APK personenwagen

 

Hoe zit het met de kosten van een APK keuring?

De kosten van een APK verschillen per garage/autobedrijf. Een APK kost bij ons tussen de €25,- en €45,- afhankelijk van het type voertuig. De RDW-erkende en ervaren APK-keurmeester loopt alle vitale onderdelen van jouw auto na. Wij melden ook automatisch dat je auto weer APK-goedgekeurd is. Je kunt daarna dus weer veilig op weg. Let op: de APK keuring is geen onderhoudsbeurt! Een Euromaster monteur kan je op de advies- of onderhoudspunten wijzen. 

APK benzine 

Wat zijn de APK keuringsregels voor auto’s met een benzinemotor? Vier jaar nadat je auto voor de eerste keer op de weg is toegelaten, is de APK keuring voor het eerst verplicht. Vanaf dat moment geldt dat je auto eens per twee jaar APK gekeurd moet worden. Na acht jaar is de APK keuring voor benzine auto’s ieder jaar verplicht. 

APK diesel of LPG

Rijdt jouw auto op diesel of LPG? Dan is de eerste APK keuring verplicht na drie jaar vanaf de datum waarop je auto voor het eerst op de weg is toegelaten. Dit komt meestal overeen met de datum waarop je kentekenbewijs is afgegeven. Na deze eerste keer geldt een jaarlijkse APK plicht voor uw diesel auto.

Roetmeting belangrijk onderdeel APK diesel

Een APK keuring voor diesel auto’s is iets uitgebreider dan een APK voor auto’s met een benzine- of elektromotor. De verklaring daarvoor is simpel. Als de auto een bouwjaar van voor 2006 heeft dan behoort er een roetmeting of een viergas meting plaats te vinden. Is de auto na 1-1-2006 geleverd dan behoort de auto uitgelezen te worden met een EOBD. Voor LPG moet altijd een viergas meting plaatsvinden.

Wat houdt de APK diesel verder in?

De roetmeting is het enige onderdeel van de APK keuring waarop de APK diesel (tot 2006) afwijkt van de APK voor benzine auto’s. Voor al het overige focust ook de APK keuring voor diesel auto’s op veiligheid. Wij lopen alle vitale onderdelen systematisch door. De roetmeting is als enige geen preventieve veiligheidscontrole, maar een milieucheck.

APK elektrisch

Heb je een elektrische auto, zoals een Tesla of een Opel Ampera? Dan ben je bij Euromaster aan het goede adres voor een APK keuring. Onze APK keurmeesters zijn gespecialiseerd in het controleren van uw elektrische auto op veiligheid en milieueisen. Vier jaar nadat je auto voor de eerste keer op de weg is toegelaten, is de APK keuring voor het eerst verplicht. Vanaf dat moment geldt dat je auto eens per twee jaar APK gekeurd moet worden. Na acht jaar is de APK keuring voor elektrische auto’s ieder jaar verplicht.