APK keuring
APK keuring
 

APK keuring

APK keuringen in vertrouwde handen bij Euromaster. Daar staan onze ervaren APK keurmeesters en RDW erkenning garant voor. Met Euromaster als jouw APK keuringsstation weet je snel waar je aan toe bent en krijg je een deskundige controle op veiligheid en milieueisen. 

Euromaster onderscheidt verschillende APK keuringen voor vijf typen voertuigen: benzine, diesel (voor of na 2006), elektrisch, camper en oldtimers. Bij een APK diesel keuring is een roetmeting inbegrepen. Je kunt een APK keuring gemakkelijk en snel online inplannen bij een Euromaster garage naar keuze. 

APK keuringsregels

Datum eerste inschrijving

Brandstof

Wanneer keuren?

Na 1 januari 2005

Benzine- en/of elektromotor

Eerste APK na 4 jaar, daarna 2 keer na 2 jaar, daarna elk jaar

 

Diesel, gas of anders (bijv. hybride)

Eerste APK na 3 jaar, daarna ieder jaar

Voor 1 januari 2005

Alle soorten

Eerste APK na 3 jaar, daarna ieder jaar

Voertuigen van 30 jaar of ouder

Alle soorten

Iedere twee jaar

Voor 1 januari 1960

Alle soorten

Geen APK-plicht

Waarom een APK keuring?

De verplichting van de APK keuring (Algemene Periodieke Keuring) geldt in heel Europa. Overheden willen hiermee de veiligheid vergroten en de druk van uitlaatgassen op het milieu verkleinen. Alle functionaliteiten van jouw auto die essentieel zijn voor je veiligheid worden gecheckt. Ook je registratie wordt gecontroleerd. Voor diesel auto’s is bovendien de roetmeting verplicht.

Waar kijkt de APK Keurmeester naar?

Voor de APK keuring ben je aangewezen op een RDW erkend keuringsstation. Euromaster is RDW erkend en werkt uitsluitend met ervaren APK keurmeesters. Euromaster heeft garages verspreid door heel Nederland, dus er is er altijd wel eentje bij jou in de buurt.

Onze erkende APK Keurmeesters onderwerpen jouw auto aan een uitgebreide inspectie. Je bent hiertoe wettelijk verplicht, maar het is ook in je eigen belang. Je eigen veiligheid is ermee gemoeid. We controleren de wielen, banden en remmen, testen de stuurinrichting, lopen de carrosserie na op zwakke plekken en we checken de verlichting, wielophanging, spiegels en claxon. Ook kijkt de APK Keurmeester naar de uitlaat, de vergrendeling, de autogordels en de kwaliteit van de voorruit. Uiteraard controleren wij ook de registratie van jouw auto. Is de uitslag positief, dan kun je afhankelijk van het bouwjaar van je auto weer één of twee jaar veilig op weg.

RDW steekproef 

APK keuringen nemen gemiddeld 45 minuten tot een uur in beslag. Het kan gebeuren dat je auto er door de RDW wordt uitgepikt voor een steekproef. Je bent verplicht daaraan mee te werken. De steekproef is bedoeld om de APK keuringen in Nederland te controleren en op hoog niveau te houden. Een steekproef op je APK keuring kan ongeveer 2 uur duren. Het verdient aanbeveling om een afspraak te maken. 

Afspraak maken voor een APK keuring

Je kunt je APK keuring gemakkelijk online plannen wanneer het jou uitkomt bij een Euromaster garage naar keuze. De RDW erkende keurmeester van Euromaster staat garant voor een deskundige keuring.