Zakelijk

Staatssecretaris Joop Atsma lanceert EU Bandenlabel

Staatssecretaris Joop Atsma van Infrastructuur en Milieu heeft dinsdag 4 september officieel het EU Bandenlabel gelanceerd. Dat deed hij Vereniging Vaco in Leiden, in aanwezigheid van vertegenwoordigers van RAI en Bovag.

Atsma monteerde de eerste autoband met het nieuwe Europese bandenlabel. Deze montage vormde het startsein van een campagne van Vaco, RAI en Bovag. De drie instanties informeren hun leden met een gezamenlijk informatiedossier over het nieuwe label.

Volgens Atsma konden veel autobezitters tot nu toe maar moeilijk kiezen als ze nieuwe banden nodig hadden. “Je vroeg wat aan de verkoper over prijzen, merkreputatie, het profiel en misschien de voorspelde levensduur. Met dit nieuwe bandenlabel kan de consument bewust voor een zuinige en stille band kiezen.” De controle op de naleving van het bandenlabel zal worden uitgevoerd door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).

Het EU Bandenlabel geldt per 1 november voor alle na 1 juli geproduceerde personenauto-, bedrijfsauto- en vrachtautobanden.

Meer info over het EU Bandenlabel vind je verder op onze website.