Zakelijk

Rolf Lauret opent het Kentekenloket

Donderdagochtend 3 december jl. vond de officiële opening van het Kentekenloket plaats. De Opening Kentekenloket dhr Lauretfeestelijke gelegenheid werd gehouden bij een Euromaster vestiging in Amsterdam-Zuid-Oost. Een plek die bewust gekozen was om het vakmanschap van het nieuwe initiatief te onderstrepen. Particulieren kunnen namelijk met het Kentekenloket bij 500 autobedrijven hun kenteken overschrijven en tegelijk terecht voor expertise.  

Een logische plek

“In deze tijd bepaalt de consument zelf met wie hij zakendoet. En dan komt het goed uit als het dienstenaanbod van het autobedrijf zo breed mogelijk is, nietwaar?”, legde de heer Lauret de aanwezigen voor. Dat juist Brezan het initiatief nam tot het Kentekenloket is dan ook niet vreemd. Zij leveren immers alles voor het autobedrijf. Uit haalbaarheidsonderzoeken bleek herhaaldelijk dat het autobedrijf de meest logische plek wordt gevonden voor het verrichten van de handelingen voor de tenaamstellingen. “Dat geeft de wind in de rug bij de opzet van zo’n groot, en voor de autobranche geheel nieuw, concept.

Dezelfde regels

Voor het overschrijven bij het Kentekenloket gelden dezelfde regels als voor postagentschappen. Dit heeft de RDW bepaald. De verkoper heeft het kentekenbewijs en de tenaamstellingscode nodig. De koper moet minstens 18 jaar zijn en een Nederlands identiteitsbewijs hebben. De nieuwe kentekencard wordt vervolgens door de RDW opgestuurd naar de koper.

Over het Kentekenloket

Kopers van particuliere auto’s kunnen terecht bij 500 RDW-erkende autobedrijven voor het overschrijven van een kenteken. Men kan hier de aankoop extra veilig maken met een aankoopkeuring of een gratis kilometercheck. 
Alle informatie over het Kentekenloket vindt u op www.kentekenloket.nl.