Zakelijk

Oranje Trophy vertrokken naar Charkov

Vanochtend om 10.00 uur gaf voormalig profvoetballer Erwin Koeman bij het Olympisch Stadion het startschot voor de Oranje Trophy. Deze avontuurlijke karavaan met 30 bijzondere, oranje voertuigen gaat op weg naar Charkov. Hier zal de rally neerstrijken om Oranje en al haar aanwezige supporters een hart onder de riem te steken. De oranje ambulance van Team Euromaster komt hierbij uitstekend van pas: de positieve injectie komt van de rijders Christian de Geus en Sietse Herrema die met hun enthousiasme de collectieve oranjekater willen genezen.

Oranje Trophy - Team EuromasterAfscheid voor zes weken

In totaal gaat de Oranje Trophy ruim 16.000 kilometer afleggen door Europa, dat deze zomer het toneel is voor zowel het EK Voetbal als de Olympische Spelen. Na het bezoek aan het EK in Polen en Oekraïne, gaat de karavaan verder naar Rusland, Finland, de Noordkaap in Noorwegen, Zweden en Denemarken om uiteindelijk te finishen bij de Olympische Spelen in Londen. De trophy duurt zes weken, wat vanochtend voor emotionele afscheidstaferelen zorgde tussen de rijders en hun geliefden, vrienden en familie.    

Eerste Hulp Bij Oranje

Dat Nederland gisteren verloor van Duitsland drukt zeker niet de pret voor de mannen van Team Euromaster. Sietse Herrema: “We moeten positief zijn en Oranje blijven steunen. Dat doen wij met de Oranje Trophy. Vanuit onze oranje ambulance willen wij het voetbalhart reanimeren, zodat het weer gaat kloppen voor ons elftal. Hoe wij dat doen? Door de fans op te zoeken, sfeer te brengen en een feestje te bouwen. En mocht het EK voor Nederland eindigen, dan zijn wij er voor de nodige morele steun. Wij zijn de zogenaamde Eerste Hulp Bij Oranje!”

Geld voor dance4life

Zolang Oranje speelt, zal de Oranje Trophy het EK opluisteren. Daarna gaan de rijders de Nederlandse sporthelden van de Olympische Spelen bijstaan. Bovendien doen zij onderweg een aantal projecten aan van dance4life, de organisatie die jongeren wereldwijd inspireert om in actie te komen tegen hiv en aids. De Oranje Trophy steunt dit goede doel. Christian en Sietse hebben een extra manier gevonden om geld in te zamelen voor dance4life. Christian de Geus: “Voor elke like van onze Facebook-pagina, doneert onze sponsor Euromaster € 1,- aan dance4life. Help ons dus dance4life helpen en vind facebook.com/euromaster.nl leuk!”