Zakelijk

Michelin lanceert band voor elektrische auto

Michelin presenteert een speciale band voor elektrische voertuigen.  Deze Energy E-V werd in samenwerking met Renault ontwikkeld en komt als eerste montageband te zitten onder de elektrische Renault ZOE.

Alle Renault ZOE modellen die op 15 en 16 inch wielen staan, worden voorzien van de nieuwe Michelinbanden. Volgens Michelin zelf zorgen de banden, afhankelijk van het gebruik voor een 6 procent grotere actieradius. Banden kunnen bij voertuigen met een elektrische aandrijving tot 30 procent van het energieverbruik voor hun rekening nemen.

“Bij elke omwenteling wordt de band door het contact met het wegdek vervormd. Bij het vervormen worden de componenten van de band warmer en er gaat wat energie van de motor verloren. Als de band minder opwarmt, neemt ook het energieverbruik af”, zo schrijft de bandenfabrikant.

De nieuwe band van Michelin warmt tijdens het rijden minder op dan een conventionele band en beperkt daarmee het energieverbruik. Bij het remmen wordt het contactvlak wel heel snel warm om de remweg te verkorten.

(Bron: autokompas.nl)