Zakelijk

Michelin en Continental winnaars ANWB Winterbandentest

De grote winnaars van de ANWB winterbandentest zijn Michelin en Continental geworden. Michelin heeft met de winterband Alpin A4 een band ontwikkeld met een goede grip en een zeer hoge slijtvastheid. Continental heeft met de WinterContact TS850 en de TS800 een band ontwikkeld met zeer goede grip op sneeuw. Over het algemeen is de conclusie van de test die de ANWB samen met haar Europese zusterclubs heeft uitgevoerd dat de gemiddelde kwaliteit van de winterbanden toeneemt. Een zeer positieve ontwikkeling.  

 

Testresultaten

Lees de resultaten van de winterbanden test van maat 165/70 R14 T, bekijk de winterbbandentest van de maat 20f5/55 R16 H en de winterbandentest van de maat 215/65 R16 T. Meer winterbanden test van de afgelopen jaren zijn te vinden op onze website bij Banden testen.

 

Testmethodiek
Voor de test werden de banden anoniem gekocht bij bandenhandelaren. Hiermee werd voorkomen dat de banden van te voren geprepareerd zouden zijn. De testen worden uitgevoerd in verschillende voertuigen, zoals kleine en grotere middenklassers en kleinere SUV's. Ook op een bergpas in Zwitserland wordt het rijgedrag op sneeuw getest. In totaal gaan er bij de bandentest ruim 1.100 banden doorheen.