Zakelijk

Michelin Alpin A4 'Beste Koop' volgens de Consumentenbond

De Consumentenbond heeft in internationaal verband testen uitgevoerd op alle grote A-merken en de mogelijk interessante B-merken van 16 winterbanden en 6 vierseizoenenbanden. Van deze merken is de maat 175/65 R14 en de maat 195/65 R15 met een lage snelheidscondering T (geschikt tot 190 km/u) getest. De banden worden op alle belangrijke aspecten getest:

  • Rijden op droge en natte weg
  • Rolweerstand
  • Geluid
  • Slijtvastheid
  • Aanwezigheid van pak’s (giftige en kankerverwekkende deeltjes die de EU zoveel mogelijk uit banden wil weren)
  • Rijden op sneeuw en ijs

Beste uit de test: Continental WinterContact TS800 en TS830

De Continental WinterContact-band scoort op alle veiligheidsrelevantie aspecten goed. En bovendien behalen ze in beide maten de hoogste scores in de sneeuw en voor rolweerstand. Gemiddeld scoort Continental WinterContact in beide maten een 7,1.

Beste koop: Michelin Alpin A4

De Michelin Alpin A4 is in beide groepen de beste koop volgens de Consumentenbond. De hoge scores op alle veiligheidsrelevante aspecten, gecombineerd met de hoogste score op slijtvastheid maakt dat de Michelin Alpin A4 de laagste prijs per kilometer heeft, ondanks de iets hogere aanschafprijs.

Testresultaten vierseizoenenbanden

Opmerkelijk zijn de testresultaten van de vierseizoenenbanden. Geen van deze banden doet het goed op sneeuw en ijs. En onder zomerse omstandigheden presteren ze op natte en droge weg ook niet beter dan redelijk. De Consumentenbond adviseert op basis van deze resultaten winterbanden.

Bron: Consumentenbond

<< Voor een handig overzicht van alle recente bandentests, gaat u naar de bandentestpagina.>>