Zakelijk

Heldhaftig optreden maakt indruk op bandenexperts

Acht brandweerlieden van Brandweer Gooi en Vechtstreek, post Naarden, hebben op woensdagavond 4 april de auto van twee mannen ingesloten die bezig waren in te breken in de vestiging van Euromaster aan de Amsterdamsestraatweg 1 in Naarden. Na terugkomst van een oefening zag het brandweerteam om 21.01 uur een auto bij deze vestiging voor de deur staan terwijl de alarmlichten van het pand knipperden. Door adequaat optreden hebben zij verder inbraakleed weten te voorkomen en een goede beschrijving van de daders en hun vluchtwagen kunnen geven.

Inbrekers klemgezet
Na aankomst bij Euromaster Naarden zetten de brandweerlieden hun tankautospuit voor de auto van de inbrekers, die op het punt stonden te vluchten. Een tweede auto van de brandweer blokkeerde hen de weg. Helaas kon dit niet voorkomen dat de inbrekers - inmiddels in paniek -  in hun Volkswagen Passat Station (vermoedelijk bouwjaar: 2000) wisten te ontkomen. 

Minimale buit, maximale beloning
Bij de inbraak ontvreemden de inbrekers vier autobanden. Cees van Ommen, Servicecenter Manager van Euromaster Naarden: “De brandweer heeft zeer adequaat opgetreden. Had ze niet gehandeld, dan was er kostbare tijd verloren gegaan en zou de politie nu niet over een goede omschrijving van de inbrekers en hun auto beschikken. Op vier banden na is er verder niets gestolen. We zijn de mannen erg dankbaar voor hun heldhaftige optreden. Om onze dank kracht bij te zetten ontvangt de kazerne een taart voor het hele team, bonnen voor gratis autowassen en uiteraard een gratis APK van Euromaster.” 

Doen wat velen zouden doen
Volgens één van de vrijwillige brandweermannen van Brandweer Gooi en Vechtstreek, post Naarden, is het niet de kerntaak van de brandweer om boeven te vangen: “Wij hebben gedaan wat veel mensen zouden doen; proberen te voorkomen dat eigendommen van anderen worden gestolen. Wij hebben onze ogen de kost gegeven om zodoende een goed signalement van de inbrekers en hun auto te kunnen geven. Nu is het aan de politie, wij hopen dat de daders snel worden gepakt.”