Zakelijk

Euromaster wint prijs Rijkswaterstaat

Euromaster Bandenservice, expert en marktleider in banden en specialist in voertuigonderhoud, heeft van Rijkswaterstaat een prijs ontvangen voor haar voorstel om het probleem van bandenpech aan te pakken. Euromaster oogstte het lof van de jury met haar webprogramma MijnBandenstatus.nl. Hiermee biedt zij de transportsector een gebruiksvriendelijke, online oplossing waarmee alle actuele gegevens van de staat van banden wordt bijgehouden. Wagenparkbeheerders krijgen hiermee op elk gewenst moment snel en eenvoudig inzicht in de staat van hun banden. 

Voordelen MijnBandenstatus.nl

De jury van Rijkswaterstaat was erg te spreken over de efficiëntie van MijnBandenstatus.nl van Euromaster en de voorbeeldfunctie ervan voor de transportsector. Het systeem, dat de connectie is tussen Tire Pressure Monitoring System (TPMS) en een webprogramma, kent talloze voordelen: minder pechgevallen, minimaal tijdverlies, het voorkomen van files veroorzaakt door stranding, het vergroten van de veiligheid van de chauffeur en de omgeving en het verlagen van kosten. Bovendien is het milieuvriendelijk. Kortom: MijnBandenstatus.nl verhoogt de mobiliteit van voertuigen.

Werking MijnBandenstatus.nl

 

Bandenstatus

Met MijnBandenstatus.nl worden de gegevens van banden verzameld tijdens controles of - bij voorkeur - met TPMS automatisch ingevoerd op www.mijnbandenstatus.nl. Naast gegevens gerelateerd aan bandenspanning, kunnen ook schades aan de band en andere constateringen worden ingevoerd, om zo een bandeninfarct te voorkomen. Het systeem kan dusdanig worden ingesteld dat naast de bandenexpert ook de wagenparkbeheerder op de hoogte wordt gebracht. De chauffeur van het probleemvoertuig kan naar het dichtstbijzijnde bandenservicepunt worden geleid en er kan snel service worden verleend. 

Oók oplossing voor middellange termijn

Naast MijnBandenstatus.nl leverde Euromaster nog een oplossing voor het bandenpechprobleem. Deze oplossing voor de middellange termijn is een volgende stap van Mijnbandenstatus.nl. Op basis van een zorgvuldige analyse van alle verzamelde data kan doelgerichte service worden aangeboden. Vragen worden beantwoord als: ‘Waar concentreren zich de pechgevallen?’, ‘Zijn er specifieke autowegen die opvallen door het hogere aantal strandingen?’, ‘Is het soort transport van invloed?’. Deze analyse zou kunnen leiden tot een duurzame oplossing. Gedacht kan worden aan het inrichten van een aantal mobiele servicepunten op strategische locaties voor de controle en de correctie van de bandenspanning en het constateren van bandenschades.

Subsidie voor innovatief initiatief

Euromaster Bandenservice wil als initiatiefnemer investeren in MijnBandenstatus.nl en heeft de juiste leveranciers geselecteerd om dit project tot stand te brengen. Uit handen van de heer ir. Th.F.J. van de Gazelle, Plaatsvervangend Directeur-Generaal van Rijkswaterstaat, ontving Euromaster een subsidie van € 20.000,- voor haar innovatieve initiatief.