Zakelijk

Euromaster realiseert meeste winterbandenwissels ooit

Euromaster, expert en marktleider in banden en specialist in auto-onderhoud, heeft afgelopen maand de meeste winterbandenwissels ooit uitgevoerd. Alleen al in november voerde zij in vergelijking tot vorig jaar 15% meer wissels uit bij meer dan 100.000 voertuigen van zowel leaserijders als particulieren.

Dit resultaat is opmerkelijk aangezien vorige maand de op één na warmste november ooit was en de winter nog ver weg leek. Euromaster wijt dit resultaat aan een goede voorlichting over het belang van winterbanden (ook bij droog weer) en verwacht een toename in het aantal bandenwissels bij aanhoudend winterweer.

Winterbanden vanaf 7 graden

Lianne Ilsink, woordvoerdster van Euromaster: “Niet alleen in landen als Oostenrijk of Zwitserland zijn winterbanden noodzakelijk, ook in Nederland dragen ze vanaf 7°C  enorm bij aan grip op de weg en dus aan veilig rijden. Vanaf die temperatuur gaan de prestaties van zomerbanden flink achteruit. Dat hebben we de afgelopen dagen kunnen merken. De kou maakt het rubber harder en minder elastisch waardoor je minder grip op de weg hebt en het slipgevaar en de kans op aquaplaning toeneemt. Bij remmen, staat het voertuig minder snel stil omdat de remweg langer wordt. Niet alleen bij regen, sneeuw of ijzel, maar ook als het droog is.”  

Voordelen winterbanden

De winterband is opgebouwd uit rubber met silica. Door deze speciale samenstelling zorgen zij bij koude, natte en gladde omstandigheden voor meer grip en trekkracht op de weg dan zomerbanden. De wegligging is stukken beter, het gedrag van de auto is gelijkmatig en het rijcomfort neemt toe. Winterbanden zijn milieuvriendelijk, want het brandstofverbruik neemt af en de banden slijten minder snel. Maar het allerbelangrijkste is dat winterbanden, ongeacht de weersomstandigheden, vanaf 7°C  optimaal bijdragen aan de veiligheid van de bestuurder en de overige inzittenden van de auto.

Voorlichting veilig rijden

Als specialist in banden en auto-onderhoud besteedt Euromaster veel aandacht aan voorlichting. Dat dit zijn vruchten afwerpt, blijkt uit de significante stijging in het aantal bandenwissels dat zij tot nu toe uitvoerde. Lianne Ilsink: “Wie de afgelopen winterse dagen in de slip kwam op zomerbanden, weet hoe onveilig dit is. Wij adviseren bezorgde bestuurders zonder winterbanden zo spoedig mogelijk hun banden te laten wisselen. Onze monteurs werken tussen kerst en nieuwjaar gewoon hard door.”