Zakelijk

Euromaster op weg naar fullservice


Eenderde van de vestigingen is door Euromaster voorzien van kennis en apparatuur voor aircoservice. De komende twee jaar zullen de overige vestigingen met focus op het personenwagensegment volgen. Het is de volgende stap naar het nieuwe, fullservice Euromaster.

De eerste stappen in deze richting neemt Euromaster al in het tweede kwartaal van 2011 als drie equipmentleveranciers worden uitgezocht voor de testfase. Een kwartaal later gaan zes vestigingen in een praktijktest bepalen welk merk en type de order krijgt. Tijdens de test rouleert de concurrerende apparatuur over de zes vestigingen zodat een goed vergelijk mogelijk is.

Airco service Euromaster

Een jaar later is de beslissing genomen. Inkoopdirecteur Jeroen Maas is zelf pas sinds juni 2012 werkzaam voor Euromaster en heeft het begin van het traject daardoor gemist: "Texa won het op de combinatie van gebruiksgemak en prijsstelling. Omwille van het budget hebben we gekozen voor de halfautomatische versie."

Texa-importeur Amtech belevert Euromaster via ketengrossier Brezan, en ATG zorgt voor de benodigde opleiding en examens. Amtech-directeur Frans Brouwer heeft de 720R-serie modellen geleverd die zijn voorbereid op ombouw naar het nieuwe aircogas R1234yf.


Bron: aftersalesmagazine.nl