Zakelijk

Euromaster geeft online inzicht in bandenconditie wagenpark.

Mastercare Euromaster

Euromaster Nederland introduceert onder de naam MasterCARE een nieuw serviceconcept om wagenparkbeheerders 24/7 en overal actueel inzicht te geven in informatie over de bandenconditie. Deze data maakt het mogelijk tijdig te anticiperen en de juiste keuzes te maken waardoor mobiliteit wordt vergroot, kosten worden verlaagd en de veiligheid van de berijder en medeweggebruikers toeneemt.


Angelo Boekhout, Business Development Manager B2B van Euromaster: “Vanzelfsprekend zijn wagenparkbeheerders altijd op zoek naar het maken van de beste keuze. Vanuit die behoefte hebben we gekeken hoe wij als Euromaster hieraan kunnen bijdragen. De combinatie van periodieke inspecties en online inzicht in de actuele bandenconditie maakt het mogelijk om wagenparkbeheerders te helpen kosten te verlagen op korte en langere termijn, stilstand tot een minimum te beperken en met oplossingen te komen die de veiligheid voor berijders verhoogd.”

MasterCare banner

Het nieuwe serviceconcept kan zorgen tot wel 50% minder stilstand door pechservice, als gevolg van bandenpech. Immers, voorkomen is beter dan genezen. De benodigde fysieke inspecties worden uitgevoerd op locatie en op momenten dat het voertuig niet in gebruik is, zodat ook hiervoor geen stilstand nodig is.

De actuele data geeft inzicht in het juiste moment voor vervangen of herprofileren van de banden. Hierdoor wordt het profiel van een band optimaal benut en kunnen meer kilometers uit een band worden gehaald. Het continu monitoren van de bandenconditie en het gecontroleerd op niveau houden van de bandenspanning levert tevens een besparing van brandstof op en het vermindert de kans op bandenpech. Pro-actieve inspecties zorgen bovendien voor meer veiligheid van de berijders en medeweggebruikers. Met MasterCARE blijft de kwaliteit van de algehele bandenconditie van het wagenpark geborgd.

MasterCARE is vanaf november beschikbaar voor elk wagenpark, al vanaf 1 euro per band. Meer informatie is te vinden op www.euromaster.nl/truck/ons-aanbod/mastercare.