Zakelijk

Een goede voorbereiding voorkomt verrassingen met de auto onderweg

Een goede voorbereiding voorkomt verrassingen met de auto onderweg Veiligheidsdagen bij Euromaster: 11, 12 en 13 april. Het is voorjaar. Hoogste tijd om er lekker op uit te gaan met de auto, camper of caravan. Natuurlijk wilt u dat niets u in de weg staat om zorgeloos de eindbestemming te bereiken. Een goede voorbereiding voor vertrek voorkomt onaangename verrassingen onderweg. Voor automobilisten in Enschede en omgeving organiseert Euromaster daarom op vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 april de ‘Veiligheidsdagen 2014’.

Tijdens de veiligheidsdagen staat een team van experts klaar om een gratis controle van de auto, camper of caravan uit te voeren. De auto, camper of caravan wordt gecontroleerd op essentiële punten, zoals schokdempers, remmen, banden, verlichting en vloeistoffen worden gratis bijgevuld, zoals olie, koel- en ruitenwisservloeistof. Daarnaast meet de schokbrekertestbank van het kwaliteitsmerk Monroe nauwkeurig wat de status van de schokbrekers is en worden de banden op spanning gebracht en, indien gewenst, gevuld met stikstof. Stikstof houdt de banden beter op spanning en dat verhoogt het rijcomfort en bespaart brandstof. Tevens controleert Autotaalglas alle ruiten en repareert direct daar waar mogelijk. Na afloop van de controle wordt een uitgebreid controlerapport uitgereikt waarmee inzicht wordt gegeven in de actuele status van de auto, caravan of camper.

Vestiging Euromaster Enschede

Tom van Schaik, van Euromaster Enschede: “Met Pasen, Hemelvaart en de mei-vakantie voor de deur trekken automobilisten er weer massaal op uit. Veel automobilisten zijn zich er niet altijd van bewust dat bepaalde onderdelen van de voertuigen aan slijtage onderhevig zijn. Denk bijvoorbeeld aan de banden, die slijten soms harder dan je door hebt. In het belang van de eigen veiligheid en die van andere weggebruikers is het belangrijk om regelmatig het profiel van de banden te controleren. Gladde banden verlengen de remweg aanzienlijk, zorgen voor meer brandstofverbruik en leveren een grotere kans op een klapband. Een preventieve controle helpt verrassingen onderweg te voorkomen. Want pech onderweg, dat wil niemand. De controle is geheel en gratis en vrijblijvend.”

 

 

De vestiging van Euromaster in Enschede is tijdens de Veiligheidsdagen geopend op vrijdag 11 april van 08.00 tot 17.30 uur, zaterdag en zondag 12 &13 april van 08.30 – 16.00 uur. Euromaster in Enschede, H. Ter Kuilestraat 167, telefoon: 053 432 03 10