Zakelijk

Directeur Euromaster opent handelsdag Beurs Amsterdam

Op donderdag 14 juli mocht Marcel Guinchard, Algemeen Directeur van Euromaster, de handelsdag openen op de Beurs in Amsterdam. Vanuit zijn neven-functie als voorzitter van de Franse Kamer van Koophandel in Nederland (CFCI) is Marcel Guinchard uitgenodigd deze eervolle opening te verrichten.

De oude traditie van deze ‘gong ceremonie’ is nog niet zo lang geleden weer in ere hersteld door de Beurs van Amsterdam. Elke handelsdag wordt met veel ceremonieel geopend stipt om 9.00 uur ’s ochtends. Vele illustere personen zoals ministers, staatssecretarissen, directeuren van aansprekende bedrijven en beroemde sporters zijn al voorbijgekomen. En afgelopen donderdag was de eer aan de CFCI, ter gelegenheid van Le Quatorze Juilet, de nationale Franse feestdag.

De Franse Kamer van Koophandel is een stichting waarbij ruim 200 bedrijven zijn aangesloten. Al deze organisaties hebben óf een moederbedrijf in Frankrijk, óf op een andere manier een band met dat land. Voornaamste doelstelling van de CFCI is het promoten van handelsbetrekkingen tussen Frankrijk en Nederland en daarnaast het stimuleren van Frans-Nederlandse contacten binnen de Nederlandse markt.

 

Marcel Guinchard Euromaster