Zakelijk

Winterbanden Michelin en Continental 'Beste Koop'

Ook de Consumentenbond is net als de ANWB tot de conclusie gekomen dat de Michelin Alpin A4 en de Continental WinterContact TS850 de beste winterbanden op de markt zijn. Beide winterbanden zijn tot 'Beste Koop' en 'Best getest' uit de jaarlijkse winterbandentest gekomen.

De Consumentenbond test elk jaar in internationaal verband twee maten winterbanden. Dit keer waren het bandenmaten 165/70 R14 T en 205/55 R16 H. Door deze veelvoorkomende bandenmaten te testen wordt een goed beeld geschetst van de prestaties van winterbanden. In de test is meegenomen het gedrag op een droge weg, op een natte weg, op sneeuw en op ijs. Ook het afrolgeluid van de band, het gevolg voor brandstofverbruik en slijtvastheid worden getest en wegen mee in het resultaat. In bandenmaat 165/70 R14 T is de Michelin Alpin A4 met het cijfer 7,2 als beste uit de test gekomen en uitgeroepen als 'Beste Koop' vanwege de kwaliteit, goede prestaties op sneeuw, ijs, natte en droge weg en de hoge slijtvastheid van de band. De test van winterbanden met bandenmaat 205/55 R16 H heeft geresulteert dat de Continental WinterContact TS850 met het cijfer 7,2 tot 'Beste uit de test' en 'Beste Koop' is uitgeroepen. Deze Conti winterband blonk uit in kwaliteit, laag brandstofverbruik en slijtvastheid.

De afgelopen jaren zijn de winterband en van Michelin en Continental continue als beste uit de test gekomen. Bekijk ook de winterbandentesten van de ANWB en andere testen van de afgelopen jaren.