Zakelijk

25 procent rijdt te lang door op banden

25 procent van de automobilisten rijdt langer door op banden terwijl er eigenlijk andere banden onder de auto zouden moeten worden gemonteerd. Dit blijkt uit onderzoek van de Telegraaf Media Groep.

Banden blijken niet snel vervangen te worden, aldus de Telegraaf. “Een kwart (26%) van de eigenaren vervangt de banden vanwege de crisis later dan noodzakelijk.”

Bezuinigingen

Het dagblad peilde bij circa drieduizend Nederlandse eigenaren van personenauto’s of en hoe zij bezuinigen op auto onderhoud. Hieruit bleek dat meer dan tien procent van de auto-eigenaren beknibbelt als gevolg van de economische crisis op onderhoud van zijn personenwagen. Uitstel is voor vijftig procent van de eigenaren een middel tot kostenreductie. Dat varieert van doorschuiven van de grote beurt tot en met latere vervanging van banden.

Bovag

In een reactie laat Bovag weten de trend te onderschrijven. Waar aanvankelijk alleen de nieuwverkoop zuchtte onder de crisis, is enkele jaren verder nu ook bij veel mensen het onderhoud een middel tot kostenreductie geworden. Het beeld is ook te zien in andere Europese markten, waarbij steevast brancheorganisatie wijzen op het belang van gedegen onderhoud voor de veiligheid in het verkeer.

Bron: bandenportaal