Zakelijk

1 op de 3 automobilisten wil winterbandenplicht

Eén op de drie automobilisten vindt dat in Nederland winterbanden verplicht moeten worden. Dit is één van de resultaten uit de winterenquête van de Persgroep Advertising in samenwerking met Allsecur autoverzekeringen.

Bij winterse weersomstandigheden is ruim een kwart van de automobilisten is onzeker op de weg. Een derde van de respondenten weet niet wat te doen als ze door gladde wegen de macht over het stuur verliezen. 13% van de autorijders past het rijgedrag niet aan bij winters weer. Autorijders met winterbanden geven vaker aan altijd zeker te zijn in de auto (ook bij winters weer) dan mensen zonder winterbanden.

Uit de enquete bleek verder dat de kans op schade ’s winters toeneemt met 60%. Toch bereidt 1 op de 5 automobilisten zich helemaal niet voor op een winterse rit. Een warme deken is het meest populair om mee te nemen, gevolgd door een thermoskan heet water. “Dit onderzoek geeft ons belangrijke inzichten in het rijgedrag van Persgroep-lezers”, aldus Johan Van den Neste, marketing manager Allsecur. “Met de resultaten biedt Allsecur nu in de krant concrete wintertips. Op deze manier wil Allsecur veiliger rijgedrag tijdens de winter stimuleren.”

(Bron: Bandenportaal.nl)