Zakelijk

Stikstof in banden

Autobanden vullen met stikstof - Euromaster
Voordelen stikstof
  • Banden blijven langer op de juiste spanning
  • Lager risico op bandenslijtage
  • Betere wegligging
  • Lager brandstofverbruik

Koop stikstof online - Euromaster

Steeds meer mensen in Nederland laten hun autobanden vullen met stikstof in plaats van met gewone perslucht. Zomerbanden, winterbanden en all season banden blijven zo langer op de juiste spanning, wat goed is voor uw portemonnee en uw veiligheid.

De experts van Euromaster adviseren om stikstof in uw banden te laten doen. De chemische eigenschappen van stikstof bieden namelijk grote voordelen ten opzichte van gewone perslucht.

Banden blijven langer op spanning

Uit onderzoek blijkt dat 50% van alle Nederlandse auto’s in Nederland rondrijdt met een te lage bandenspanning. Stikstof is stabieler dan perslucht en heeft grotere moleculen die moeilijker door rubberwanden van banden heengaan, waardoor het natuurlijke spanningsverlies kleiner is. Uw band blijft dus langer op spanning. 

Minder brandstofverbruik en slijtage

Dankzij de juiste bandenspanning bespaart u op brandstof door een betere rolweerstand. Een bandenspanning die 25% te laag is, verhoogt de rolweerstand met 10%. Hierdoor neemt het brandstofverbruik gemiddeld met ongeveer 3% per jaar toe. Bovendien heeft u met de juiste bandenspanning ook minder kans op slijtage, wat beter is voor de levensduur van de band.

Veiligheid

Stikstof is een inert gas. Dit betekent dat stikstof niet of nauwelijks reageert met andere chemicaliën. Dit verhoogt de veiligheid in geval van vuur. In de autosport en ruimtevaart worden banden daarom altijd gevuld met stikstof vanwege de veiligheid.

Zelfs als u stikstof neemt, adviseert Euromaster u regelmatig de bandenspanning te checken. Het checken en op de juiste spanning laten brengen kunt u gratis laten doen bij alle vestigingen van Euromaster in Nederland.

Koop stikstof online - Euromaster