Zakelijk

MasterDeal

Nieuwe banden monteren - Euromaster

De MasterDeal is onze bandenverzekering. Deze kunt u bij aankoop van nieuwe banden afsluiten. Mocht een band dan ooit lek zijn, repareren wij hem gratis, zonder bijkomende kosten. Als de band onherstelbaar beschadigd blijkt, krijgt u een vergoeding op een nieuwe band van hetzelfde type, afhankelijk van het restprofiel. Als uw band nog nagenoeg nieuw is, kan dat een volledige vergoeding van de nieuwe band betekenen. Zo wordt de MasterDeal een gemak bij een ongemak. U verzekert uw banden bij ons al voor € 3,00 per band. Lees de MasterDeal voorwaarden voor meer informatie.

 

Waarde restprofiel bij onherstelbare schade

Indien de band waarop de MasterDeal afgesloten is onherstelbaar beschadigd blijkt, dan staat het aantal millimeters profiel dat de band nog heeft - het restprofiel - garant voor een vergoeding op een nieuwe band van hetzelfde type. Als uw band nog nagenoeg nieuw is kan dat een volledige vergoeding van de nieuwe band betekenen. In de onderstaande tabel vindt u de vergoedingen per profieldiepte:

Profieldiepte (in mm)
van beschadigde band

          Percentage van de vergoeding op
het oorspronkelijke factuurbedrag
7,50 tot 8,00 mm           100% vergoeding
7,00 tot 7,50 mm           80% vergoeding
6,00 tot 7,00 mm           60% vergoeding
5,00 tot 6,00 mm           45% vergoeding
4,00 tot 5,00 mm           30% vergoeding
3,00 tot 4,00 mm           15% vergoeding
2,00 tot 3,00 mm           10% vergoeding
tot 2,00 mm            0% vergoeding
 

Mocht de verzekerde band op het moment van aankoop een afwijkende profieldiepte hebben, dan wordt het restprofiel naar rato verrekend. Stel dat bij een nieuw profiel van 9,00 mm resteert op het moment van de schade 6,00 mm.  Omgerekend is 6,00/9,00 = 66% vergoeding van het oorspronkelijk factuurbedrag. Dit wordt verrekend met een nieuwe band van hetzelfde type.

Help
Help

Runflat banden hebben een stevigere wand dan normale banden. Als deze leeg is kunt u nog maximaal 80 km bij 80 km/uur doorrijden. Deze technologie wordt met name gebruikt bij BMW's en Mini's. U kunt een Runflat band herkennen aan een codering op de band, bijvoorbeeld RFT, SSR, RSC of ROF.

Sommige voertuigen hebben banden nodig met een groter draagvermogen. U kunt een Extra Load band herkennen aan de letters XL of RF op het zijvlak van de band.