Zakelijk

Banden wisselen

Banden wisselen en balanceren - Euromaster
Zodra de temperatuur daalt tot onder 7°C is het verstandig om je winterbanden weer onder de auto te laten monteren. Zo weet je zeker dat je optimaal voorbereid bent op winterse weersomstandigheden. Winterbanden presteren beter bij lagere temperaturen en geven meer grip bij een nat of besneeuwd wegdek. Wanneer de temperatuur in het voorjaar weer boven de 7°C uitkomt, kunnen je zomerbanden weer onder de auto. De rubbersamenstelling van zomerbanden is geschikt voor hogere temperaturen en leveren dan de beste prestaties. Om er zeker van te zijn dat je banden onder de beste omstandigheden worden opgeslagen en ze weer voor je klaarliggen tijdens de volgende wissel, kun je ervoor kiezen jouw banden bij ons in de bandenopslag neer te leggen.
Voordelen bandenwissel
  • Maximaal rijcomfort
  • Levert een besparing op
  • Veiligheid
  • Betere wegligging

Button ga naar de WebwinkelButton ga naar de bandenwisselpagina

 

Banden wissel

U kunt online uw afspraak maken voor het wisselen van uw banden. Om er zeker van te zijn dat uw banden onder de beste omstandigheden worden opgeslagen en ze in het voorjaar weer voor u klaarliggen, kunt u ervoor kiezen uw zomerbanden bij ons in de bandenopslag neer te leggen. Dit kost € 35,- voor 1 seizoen.  Wilt u meer weten over winterbanden? Klik dan hier.

Bandenwisselweken - Euromaster

Kosten bandenwissel

De kosten voor uw bandenwissel zijn afhankelijk van of uw banden met of zonder velg verwisseld worden. Wilt u uw banden en velgen laten wisselen, kost dit € 35,- voor 4 banden. Wilt u alleen uw banden laten wisselen en moeten deze dus op velgen onder uw auto gemonteerd worden, kost dit € 80,- voor 4 banden tot 19 inch. Heeft u banden van 19 inch of groter? Dan zijn de kosten voor de bandenwissel €100,-. Deze prijs is inclusief het balanceren van uw banden.

Waarom is balanceren nodig na elke wissel?

Wij balanceren na elke wissel uw banden voor maximaal rijcomfort. Dit geldt alleen voor de bandenwissel van €80,-en €100,- waarbij uw banden nog op de velg gemonteerd moeten worden. Hierdoor voorkomen wij hinderlijke trillingen in het stuur en in de ophanging van de auto, wat zorgt voor onprettig rijden en is bovendien niet veilig. Bovendien gaat een gebalanceerde band langer mee en dat levert een besparing op.

Wisselen voor- en achterbanden 

De banden onder uw auto slijten niet gelijkmatig. Bij de meeste personenauto’s slijten de banden op de aangedreven as sneller. Slijtage aan banden kan gevaarlijke situaties opleveren op de weg. Tijdens onverwachte en lastige momenten, zoals noodstops of scherpe bochten, bieden ongelijkmatig gesleten banden minder grip. Vooral op natte ondergronden moet u dan oppassen. De achterkant van uw auto zal dan sneller wegglijden dan de voorkant. Door autobanden te wisselen van voor naar achter slijten de banden gelijkmatig. Dit verhoogt uw veiligheid en zorgt voor een betere wegligging. Daarom kijken wij bij het monteren van (nieuwe) banden of bij een bandenwissel altijd kritisch naar de staat van uw banden en plaatsen wij de beste banden op de achteras.

Wanneer mag ik niet meer rijden op een band?

Als de profieldiepte van uw band minder dan 1,6 millimeter is, moet deze vervangen worden. Dat is de wettelijke minimale profieldiepte voor alle zomerbandenwinterbanden en all season banden in Europa. Wij adviseren u echter uw banden bij uiterlijk 2 millimeter te vervangen. Wij meten altijd de profieldiepte voordat we wisselen. Is deze onvoldoende, dan zullen wij de band vervangen. U kunt zelf ook uw banden eenvoudig controleren met een profielmeter. Hebt u geen profielmeter? Dan kunt u uw profieldiepte ook meten met een euromuntstuk. Plaats deze in een van de inkepingen in uw band. Ziet u nog een stukje van de rand van het muntstuk? Dan is uw band aan vervanging toe.

 

Button ga naar de WebwinkelButton ga naar de bandenwisselpagina