Zakelijk

Banden balanceren

Banden balanceren, voor meer rijcomfort - Euromaster
Een trillend stuur of dashboard is een teken dat uw banden niet goed zijn uitgebalanceerd. Door uw banden te balanceren, heffen onze experts de onbalans op. Na balanceren rijdt u prettiger, veiliger en heeft u minder kosten die worden veroorzaakt door bandenslijtage. Onze experts balanceren uw banden standaard bij elke bandenwissel of -montage.
Voordelen balanceren
  • Geen trillend stuur en/of dashboard
  • Beter contact met weg
  • Regelmatige slijtage
  • Groter rijcomfort
  • Minder slijtagekosten

Button laat uw banden balanceren

Waarom moet ik mijn banden laten balanceren

Een band die niet goed is uitgebalanceerd heeft slechter contact met de weg. Bovendien word de ophanging onnodig belast. U merkt dit bijvoorbeeld doordat uw stuur of dashboard trilt bij hoge snelheden (100 tot 140 km/uur), of doordat uw stuur zich langzaam heen en weer beweegt bij een lage snelheid (40 tot 70 km/uur). Door uw banden door onze experts regelmatig te laten balanceren, voorkomt u hoge reparatie- en vervangingskosten die u kunt krijgen als u blijft doorrijden met slecht uitgebalanceerde banden. Daarnaast rijdt u veiliger en zuiniger.

Werkwijze balanceren

Bij balanceren worden loodjes geplaatst op specifieke plaatsen op de velgrand. Het gewicht van de loodjes heft de onbalans op. Dit doen wij op een computergestuurd apparaat waarmee het benodigde gewicht tot op de gram kan worden vastgesteld. Wij meten het wiel met de band door om vast te stellen dat hij over de hele omtrek even zwaar is. De geplaatste loodjes zijn na bandmontage niet meer zichtbaar.

Alleen door alle banden te balanceren kunnen wij u optimaal rijcomfort zonder hinderlijke trillingen en onregelmatige slijtage garanderen. Wij adviseren u om bij de vervaging van een enkele band wel altijd alle banden opnieuw te laten balanceren.

Wilt u weten wat balanceren bij Euromaster kost? Ga voor de huidige prijzen naar het overzicht van de servicetarieven of neem contact op met uw vestiging.

Button laat uw banden balanceren