Zakelijk

TPMS - Automatische monitoring van uw bandenspanning

TPMS staat voor Tyre Pressure Monitoring System. Het is een innovatief bandenspanningscontrolesysteem dat de bandenspanning monitort tijdens het rijden. Daalt de spanning met 20% of meer onder de norm, dan gaat er een waarschuwingslampje branden, zodat u direct actie kunt ondernemen. TPMS is volgens Europese regelgeving verplicht voor alle nieuw geregistreerde personenauto’s vanaf 1 november 2014. 

TPMS check door Euromaster monteur

Minder brandstof, minder slijtage

De juiste bandenspanning draagt bij aan brandstofefficiency en duurzaamheid. U vindt de juiste bandenspanning in uw instructieboekje, de binnenzijde van de brandstofklep of aan de binnenzijde van uw portieren, Voor iedere 10% onder de bandenspanningsnorm neemt uw brandstofconsumptie met 1% toe. Ook staat vast dat een te lage bandenspanning de levensduur van uw autobanden met 25% kan verminderen. U kunt dus veel onnodige kosten besparen met TPMS.

Verhoogde veiligheid

Veel auto-ongevallen zijn gerelateerd aan problemen met de autobanden. Door uw autobanden permanent op de juiste spanning te houden, verkleint u de veiligheidsrisico’s. Normaal gesproken wordt aangeraden elke maand uw bandenspanning te controleren. Door een TPMS is handmatig controleren verleden tijd en kunt u altijd veilig de weg op!