Zakelijk

TPMS

Wat is TPMS

TPMS staat voor Tyre Pressure Monitoring System wat een innovatief bandenspanningscontrolesysteem is. TPMS is volgens Europese regelgeving verplicht voor alle nieuw geregistreerde personenauto’s vanaf  1 november 2014 TPMS ‘monitort’ de bandenspanning tijdens het rijden. Daalt de spanning met 20% of meer onder de norm, dan gaat er een waarschuwingslampje branden. U kunt dan direct actie ondernemen.

Voordelen TPMS

  •  Automatische controle autobanden
  •  Directe signalering bij te weinig spanning
  •  Vergroting van de veiligheid
  •  Verlaging brandstofgebruik en slijtage

TPMS check door Euromaster monteur

Is TPMS een veiligheidsverbetering?

TPMS is zéker een verbetering. Bij de ontwikkelingen van nieuwe automodellen investeren autofabrikanten in veiligheid en brandstofefficiency. TPMS draagt bij aan allebei. Veel ongevallen zijn gerelateerd aan problemen met de autobanden. Door uw autobanden permanent op de juiste spanning te houden, verkleint u de veiligheidsrisico’s.

Minder brandstof, minder slijtage

De juiste bandenspanning, terug te vinden in uw instructieboekje, de binnenzijde van de brandstofklep of aan de binnenzijde van uw portieren, draagt bovendien bij aan brandstofefficiency en duurzaamheid. Voor iedere 10% onder de bandenspanningsnorm neemt uw brandstofconsumptie met 1% toe! Ook staat vast dat een te lage bandenspanning de levensduur van uw autobanden met 25% kan verminderen.