Zakelijk

RunFlat banden

RunFlat banden, doorrijden op een lekke band - Euromaster
Met een lekke band kunt u niet doorrijden. Doet u dit wel, dan brengt u uw veiligheid en die van anderen in gevaar. Bovendien zorgt doorrijden voor structurele, kostbare schade. RunFlat-banden bieden uitkomst. Op deze banden kunt u met een lekke band maximaal 80 kilometer doorrijden. Ook als er weinig of helemaal geen bandenspanning meer is. U hoeft niet bang te zijn voor het verliezen van controle over uw auto of voor het verwisselen van de band aan de kant van een drukke snelweg.
Voordelen RunFlat
  • Maximaal 80 km doorrijden op een lekke band
  • Waarschuwing op het display
  • Geen reservewiel meer nodig

Button Koop uw RunFlat online

Hoe werkt een RunFlat-band?

De band heeft versterkte zijkanten die het gewicht van de auto kunnen dragen, ook als de lucht uit de band is. De band werkt in combinatie met een ingebouwd waarschuwingssysteem (TPMS) in uw auto. Is de band lek, dan verschijnt op uw display een waarschuwing. Door het ontwerp van de band voelt u namelijk geen groot verschil tussen een lekke band en een exemplaar met de juiste spanning. Ga bij een waarschuwing altijd naar een gespecialiseerd banden- en/of autobedrijf. Het doel van de band is om u voldoende tijd te geven om een servicevestiging te vinden voor het controleren, repareren en/of vervangen van uw band.

 

 

Hoe hard mag ik rijden op RunFlat-banden?

Natuurlijk is dit afhankelijk van de snelheidscodering, maar met een lekke band kunt u veilig rijden met een snelheid van 80 km/uur. De band is speciaal voor deze snelheid ontworpen. Wij adviseren u echter om zoveel mogelijk met een lagere snelheid dan 80 km/uur te rijden. Daarmee verlengt u het leven van de band en wordt de kans groter dat de band kan worden gerepareerd. Het is ook raadzaam om zoveel mogelijk snelle bochten te vermijden.

Kan elke auto op RunFlat-banden rijden?

Nee. Deze banden kunnen alleen worden gemonteerd op auto's met een ingebouwd waarschuwingssysteem. Informeer bij één van onze servicecenters of uw auto hiervoor geschikt is.

Moet ik nog een reservewiel meenemen?

Nee. Omdat er geen noodzaak is om de lekke band direct en ter plaatse te verwisselen, is een reservewiel overbodig. U heeft nog zeker 80 kilometer de tijd om een bandenexpert te vinden die de band kan repareren of vervangen. Bij vervanging moet wel een identieke RunFlat-band worden gemonteerd in dezelfde maat en met dezelfde snelheidsspecificaties (te vinden in uw voertuigdocumenten).

Moet ik mijn RunFlat-banden nog wel (laten) controleren?

Ja. Net zoals bij elke andere band moet u ook deze banden (laten) controleren op bandenspanning en beschadigingen. Is de bandenspanning te laag, dan verlaagt dit het draagvermogen van de banden. De zijwanden kunnen hierdoor vervormen, waardoor u inboet aan veiligheid, comfort en zuinig rijden. Montage, demontage en reparatie is specialistisch werk dat onze experts vakkundig en snel voor u uitvoeren. 

Button Koop uw RunFlat online

Help
Help

Runflat banden hebben een stevigere wand dan normale banden. Als deze leeg is kunt u nog maximaal 80 km bij 80 km/uur doorrijden. Deze technologie wordt met name gebruikt bij BMW's en Mini's. U kunt een Runflat band herkennen aan een codering op de band, bijvoorbeeld RFT, SSR, RSC of ROF.

Sommige voertuigen hebben banden nodig met een groter draagvermogen. U kunt een Extra Load band herkennen aan de letters XL of RF op het zijvlak van de band.