Zakelijk

Caravanbanden voor het juiste gewicht

Koop direct online - Euromaster

Het juiste type band voor uw caravan

Er bestaan geen speciale ‘caravanbanden’.. Welk merk en type band heeft u dan nodig? Dat hangt af van het gewicht en draagvermogen van uw caravan. In uw caravaninstructieboekje vindt u de juiste bandenspecificaties. Euromaster adviseert u voor uw caravan versterkte banden te kopen. Dan weet u altijd zeker dat het draagvermogen optimaal is, ook bij volle belading. U minimaliseert het risico van een klapband.

Wanneer moet ik mijn caravanbanden vervangen?

Wat de exacte levensduur van uw caravanbanden is, laat zich niet precies bepalen.Met de caravan op vakantie-Euromaster
Veel hangt af van de omstandigheden waarin uw caravan gestald staat. Zijn die optimaal, dat wil zeggen koel, donker en droog, dan kunnen uw banden lang mee. De kennisorganisatie voor de banden- en wielenbranche (VACO) adviseert niet dat de fabricage- maar de montagedatum als uitgangspunt te nemen. Met als richtlijn dat uw caravanbanden vanaf zes jaar
moet laten vervangen. De exacte levensduur hangt echter af van de invloeden waar uw caravan tijdens de stalling bloot aan staat! Laat daarom uw banden jaarlijks controleren.

Kan ik de levensduur van mijn caravanbanden verlengen?

Ja, dat kunt u zeker. Zorg voor stalling onder de juiste omstandigheden en laat de banden van uw caravan niet met het volle gewicht erop op de grond rusten. Dek uw banden tijdens uw vakantie af, zodat ze niet staan blootgesteld aan direct zonlicht. Met dergelijke voorzorgsmaatregelen houdt u uw caravanbanden in goede conditie. U kunt ervoor kiezen om de banden langer op spanning te houden door gebruik te maken van stikstof.

Veilig op vakantie?

Maar zelfs onder de meest ideale omstandigheden is veroudering van rubber en binnenconstructie van de band niet tegen te houden. Zwakke plekken als haarscheurtjes door uitdroging of beginnende breuken zijn met het blote oog vaak nauwelijks tot niet te zien. Maar de gevolgen ervan kunnen erg vervelend zijn. U moet er toch niet aan denken dat uw vakantie in het water valt? Of erger…? Laat uw caravanbanden om die reden jaarlijks controleren. Dan kunt u met een veilig gevoel met vakantie!

Autoband met pomp

Laat uw caravanbanden tijdig controleren!

Voor een deskundige controle van uw caravanbanden kunt u een afspraak maken bij één van onze garages. Wij controleren uw banden deskundig en zorgvuldig na op slijtage, zwakke plekken door veroudering, de juiste spanning, balancering en op de kwaliteit van de ventielen. En uiteraard slaan we de reserveband niet over! U krijgt een degelijk advies. Is vervanging om veiligheidsredenen aan te bevelen, dan wordt u direct verder geholpen en wensen we u daarna een fijne en veilige vakantie.

Koop direct online - Euromaster

Help
Help

Runflat banden hebben een stevigere wand dan normale banden. Als deze leeg is kunt u nog maximaal 80 km bij 80 km/uur doorrijden. Deze technologie wordt met name gebruikt bij BMW's en Mini's. U kunt een Runflat band herkennen aan een codering op de band, bijvoorbeeld RFT, SSR, RSC of ROF.

Sommige voertuigen hebben banden nodig met een groter draagvermogen. U kunt een Extra Load band herkennen aan de letters XL of RF op het zijvlak van de band.