Zakelijk

Camperbanden voor een veilige rit

Koop direct online - Euromaster

Onbezorgd op vakantie met goede banden

U wilt onbekommerd genieten van de vrijheid die uw camper biedt. Niet alleen als u uw vakantieplek gevonden heeft, ook tijdens het rijden. Ons advies: loop alle vitale onderdelen van uw camper na zodra u deze uit de winterstalling haalt. Maak voor uw reis een stop bij Euromaster om te laten controleren of de banden van uw camper in orde zijn.

camper op vakantie

Laat uw camperbanden tijdig controleren

Vanzelfsprekend moet het profiel van uw camperbanden in orde zijn. Slijtage van het profiel is echter niet uw eerste zorg. Bij camperbanden is veroudering eerder de oorzaak van ongewenste gevaarlijke situaties of oponthoud. Die veroudering gaat gewoon door als uw camper ongebruikt in de stalling staat. U kunt dit proces wel vertragen. Zorg voor optimale, stabiele stallingomstandigheden en maak de banden aan het einde van het seizoen goed schoon. Camperbanden houden van een donkere omgeving en van een gelijkmatige temperatuur.

Wanneer vervangen?

Veroudering treedt op in de vorm van nauwelijks zichtbare haarscheurtjes en zwakke plekken in het karkas. Om problemen tijdens het rijden voor te zijn, raden wij u aan uw banden voorafgaand aan elk seizoen te laten controleren. Neem bij twijfel altijd het zekere voor het onzekere door uw camperbanden te vervangen. Uw camper is eens in de zes jaar toe aan nieuwe banden. Vergeet daarbij ook de band van uw reservewiel niet! Bij intensiever gebruik van uw camper gaat slijtage naast veroudering een extra rol spelen. Ook hier geldt: met een vakkundige controle bent u eventuele problemen en vervelend oponthoud voor.

De juiste bandenspanning

Een vakkundige bandencontrole levert altijd voordeel op. De monteur kan tegen betaling uw banden balanceren, zodat u comfortabel blijft rijden. Ook worden uw banden op de juiste spanning gebracht, vaak iets boven de gebruikelijke bandenspanning, zodat uw camper u ook bij topbelading optimaal en veilig naar uw vakantiebestemmingen brengt. U kunt ervoor kiezen om de banden langer op spanning te houden door gebruik te maken van stikstof. De Euromaster monteur kan u ook vertellen wanneer het moment van vervanging er aan komt.

Nieuwe camperbanden kopen

Bij de aankoop van uw camper heeft u een instructieboekje ontvangen.Met de camper op vakantieDaar staat in aan welke specificaties uw banden moeten voldoen. Kies voor banden die het toelaatbare gewicht van uw camper zonder moeite kunnen dragen. Het is wel raadzaam om een versterkte band aan te schaffen. Overleg met de bandenspecialist van Euromaster wat in uw specifieke situatie de juiste oplossing is. Comfortabele reis en prettige vakantie!

 

Koop direct online - Euromaster

Help
Help

Runflat banden hebben een stevigere wand dan normale banden. Als deze leeg is kunt u nog maximaal 80 km bij 80 km/uur doorrijden. Deze technologie wordt met name gebruikt bij BMW's en Mini's. U kunt een Runflat band herkennen aan een codering op de band, bijvoorbeeld RFT, SSR, RSC of ROF.

Sommige voertuigen hebben banden nodig met een groter draagvermogen. U kunt een Extra Load band herkennen aan de letters XL of RF op het zijvlak van de band.