Zakelijk

Bandenmaat

Banden vervangen? Dan is het zaak dat u de juiste bandenmaat kiest. Bent u toe aan nieuwe banden? Dan wilt u weten welke bandenmaat u nodig heeft! Dat is snel te vinden. U vindt de juiste bandenmaat aan de zijkant van uw autobanden.

Zo leest u uw bandenmaat

Bandenmaat - Euromaster

Aan de buitenrand van uw autobanden, onder het profiel, vindt u drie cijfercombinaties. Bijvoorbeeld: 225/55 R18. De eerste drie cijfers geven de breedte van uw autoband aan, in millimeters. De cijfers na de / geven de hoogte van uw band aan. De R staat voor Radiaal. Het cijfer 18 geeft de diameter van uw velgen aan, in inches. Vaak volgt er nog een cijfer-/lettercombinatie. Bijvoorbeeld: 91H. Hiermee wordt het draagvermogen en snelheidscodering van de band aangegeven.Kunt u afwijken van de bestaande bandenmaat?

In het voorbeeld heeft u autobanden van 225 mm breed, 55 mm hoog, passend bij een velg van 18 inch.
Kunt u, nadat u de bandcode heeft afgelezen, afwijken van de bandenmaat? Ons advies is: niet afwijken van uw huidige bandenmaat. Wilt u afwijken, bespreek uw wensen dan met de bandenspecialist van Euromaster. Voor een betrouwbare keuze.

Wat betekent de bandenmaat voor uw auto en veiligheid?

De maat van uw velgen en autobanden is zo gekozen, dat de rij- en remeigenschappen en de weglegging van uw merk en type auto optimaal zijn. Bij te grote afwijkingen verhoogt u de kans op schade en risico’s.Ook kan uw auto dan afgekeurd worden tijdens de verplichte APK. Kies dus altijd autobanden met de juiste bandenmaat.

Weet u uw bandenmaat? In onze Webwinkel kunt u uw bandenmaat eenvoudig invoeren. U krijgt dan een overzicht van alle autobandmerken en –types die met uw bandenmaat overeenstemmen. 

Zoek uw dichtstbijzijnde Euromaster-garage.

Koop direct online - Euromaster

Help
Help

Runflat banden hebben een stevigere wand dan normale banden. Als deze leeg is kunt u nog maximaal 80 km bij 80 km/uur doorrijden. Deze technologie wordt met name gebruikt bij BMW's en Mini's. U kunt een Runflat band herkennen aan een codering op de band, bijvoorbeeld RFT, SSR, RSC of ROF.

Sommige voertuigen hebben banden nodig met een groter draagvermogen. U kunt een Extra Load band herkennen aan de letters XL of RF op het zijvlak van de band.