Zakelijk

Rolgeluidemissie

Rolgeluidemissie label - EuromasterHet laatste criteria op een label van een band is het afrolgeluid dat gemeten wordt buiten de auto. Dit criteria is opgenomen in het label om de mate van geluidsoverlast terug te dringen. Boven de 50 km/uur komt het geluid van de banden boven het geluid van de motor uit. Een verhoging van hef afrolgeluid met 3 Decibel is gelijk aan een verdubbeling van het afrolgeluid buiten de auto.

 

Europees reglement herzien in 2016

In november 2016 wordt het label herzien. Op dat moment wordt ook het wettelijk toegestane afrolgeluid van een autoband verlaagd.

3 golven afrolgeluid - Euromaster3 zwarte geluidsgolven: toegestaan volgens de huidige Europese regelgeving, maar in november 2016 is deze geluidshinder niet meer toegestaan voor nieuw geproduceerde banden.

2 golven afrolgeluid - Euromaster2 zwarte geluidsgolven: toegestaan volgens de huidige Europese regelgeving en de maximaal toegestane geluidsnorm in november 2016.

 

1 golf afrolgeluid - Euromaster1 zwarte geluidsgolf: toegestaan volgens de huidige Europese regelgeving en de maximaal toegestane geluidsnorm in november 2016.

 

De andere criteria:

Koop direct online - Euromaster