Zakelijk

Pirelli banden – veilig, comfortabel en duurzaam

Pirelli logo

Koop direct online - Euromaster


De eigen stijl van Pirelli

Pirelli is in 1872 opgericht door Giovanni Battista Pirelli. Het hoofdkantoor staat nog altijd in Milaan. De jonge ingenieur stond aan de wieg van de kenmerkende eigen stijl van Pirelli banden. Die stijl is nauw verwant aan de Formule 1 reputatie van het Italiaanse bandenhuis. Pirelli, sinds 1901 succesvol actief op de internationale circuits, heeft veel prijzen op haar naam staan.

Pirelli banden

Bij Pirelli banden gaan kwaliteit, emotie en prestaties hand in hand. De Italiaanse autofabrikant behoort tot de 5 grootste bandenmerken ter wereld. Pirelli gaat uit van  het standpunt dat autobanden goed en veilig moeten presteren, maar er ook goed uit moeten zien. Pirelli vertaalt dit uitgangspunt in een uniek assortiment autobanden.

Pirelli zomerbanden en winterbanden

Kenmerkend voor Pirelli is de koppeling van geavanceerde High Performancetechnologie aan de Green Performancetechnologie. Hoge prestaties en verantwoordelijkheid voor het milieu komen samen in kwaliteitsbanden die gezien mogen worden. In onze Webwinkel kunt u op een gemakkelijke manier de Pirelli banden selecteren die passen bij uw voertuig en rijstijl.

Koop direct online - Euromaster

Help
Help

Runflat banden hebben een stevigere wand dan normale banden. Als deze leeg is kunt u nog maximaal 80 km bij 80 km/uur doorrijden. Deze technologie wordt met name gebruikt bij BMW's en Mini's. U kunt een Runflat band herkennen aan een codering op de band, bijvoorbeeld RFT, SSR, RSC of ROF.

Sommige voertuigen hebben banden nodig met een groter draagvermogen. U kunt een Extra Load band herkennen aan de letters XL of RF op het zijvlak van de band.