Zakelijk

Goodyear banden - resultaat van pionieren

Goodyear logo

Koop uw Goodyear banden online - Euromaster

Milieuverantwoord met hoge prestaties

Milieuverantwoorde fabricage, vermindering van brandstofgebruik en Co² uitstoot, comfort en kwaliteit. Dat zijn belangrijke kenmerken van Goodyear banden. Sinds 1898 maakt Goodyear autobanden die bekend zijn vanwege steeds vernieuwende technieken en gewaardeerd vanwege hun hoge prestaties. Goodyear banden hebben een ‘brutaal’ karakter, verbonden aan het pionierschap van de Amerikaanse fabrikant.

Wereldmerk kopen? Goodyear autobanden kopen

De Goodyear Tire and Rubber Company is einde 19de eeuw opgericht door Frank Seiberling. Hij noemde zijn bandenmerk naar de pionier Charles Goodyear, de uitvinder van het vulkaniseren. Wat begon met 13 arbeiders, groeide uit tot één van de grootste banden- en rubberconcerns ter wereld. Goodyear autobanden worden in meer dan 26 landen gefabriceerd. Wereldwijd heeft Goodyear meer dan 70.000 medewerkers in dienst.

Doorbraken, innovatie en primeurs in autobanden

Goodyear heeft veel technische doorbraken, innovaties en primeurs op zijn naam staan. Een belangrijke vinding is de RunOnFlat, de autoband waarmee zelfs bij een lekke band kan worden doorgereden. Ook het huidige brede assortiment Goodyear zomerbanden en winterbanden onderscheidt zich door innovaties. Daarin ligt de nadruk op milieuvriendelijke productietechnieken en materialen, terugdringing van brandstofgebruik, comfort en veiligheid. Euromaster heeft een groot assortiment Goodyear banden van hoge kwaliteit.


Koop uw Goodyear banden online - Euromaster

Help
Help

Runflat banden hebben een stevigere wand dan normale banden. Als deze leeg is kunt u nog maximaal 80 km bij 80 km/uur doorrijden. Deze technologie wordt met name gebruikt bij BMW's en Mini's. U kunt een Runflat band herkennen aan een codering op de band, bijvoorbeeld RFT, SSR, RSC of ROF.

Sommige voertuigen hebben banden nodig met een groter draagvermogen. U kunt een Extra Load band herkennen aan de letters XL of RF op het zijvlak van de band.