Zakelijk

Dunlop banden - voor iedere auto en rijstijl

Dunlop logo


Van het circuit naar de weg

Meer dan 120 jaar maakt Dunlop banden van hoge kwaliteit. Met als motto ‘van het circuit naar de weg’ ontwikkelt Dunlop steeds autobanden die voldoen aan hoge verwachtingen. Dunlop, in Europa vertegenwoordigd met verschillende ontwikkelcentra, is vernoemd naar James Boyd Dunlop, aan wie de uitvinding van de met lucht gevulde autoband wordt toegeschreven.


Button koop uw banden online


Voor elke auto een Dunlop band

Het Dunlop leveringsprogramma biedt maximale keuzevariëteit voor zowel lichte als zwaardere personenauto’s, voor bedrijfsauto’s, voor SUV’s en sportievere auto’s. Zomer- of winterbanden, stem uw Dunlop banden af op het prestatieniveau van uw auto en op uw persoonlijke rijstijl.

De Dunlop bandentechnologie

De Dunlop bandentechnologie staat wereldwijd hoog aangeschreven. Kenmerkend zijn het asymmetrische profielontwerp, het multi-lamelsysteem en de vlakke bandencontour. Voor stabiliteit, precisie in de bochten en goede grip op de weg, ook bij een nat wegdek. Bezoek onze Webwinkel om snel en safe de beste Dunlop banden te kopen.

Button koop uw banden online

Help
Help

Runflat banden hebben een stevigere wand dan normale banden. Als deze leeg is kunt u nog maximaal 80 km bij 80 km/uur doorrijden. Deze technologie wordt met name gebruikt bij BMW's en Mini's. U kunt een Runflat band herkennen aan een codering op de band, bijvoorbeeld RFT, SSR, RSC of ROF.

Sommige voertuigen hebben banden nodig met een groter draagvermogen. U kunt een Extra Load band herkennen aan de letters XL of RF op het zijvlak van de band.