Zakelijk

Zomerbanden test

Koop direct online - Euromaster

Hoe bepaalt u wat goede, veilige zomerbanden zijn? Hoe krijgt u enige zekerheid, ook over merken, die u in eerste instantie niet kent? De jaarlijkse zomerbanden test vertelt u alles over veiligheid, levensduur, brandstofverbruik en rijgedrag. De meest bekende zijn de zomerbanden test van de ANWB en de zomerbandentest van de Consumentenbond. Beide organisaties staan garant voor gedegen, onafhankelijke testprocedures.

Hoe wordt de zomerbanden test uitgevoerd?

Voor autobanden testen bestaan strakke procedures. Zo wordt voorkomen dat autobandenfabrikanten hun invloed kunnen doen gelden. De Consumentenbond werkt volgens de Gedragscode Vergelijkend Onderzoek. De ANWB schrijft over haar testprocedure dat alle te testen banden willekeurig en anoniem worden ingekocht. Zoals de ‘gewone automobilist’ koopt de ANWB banden bij verschillende handelaren en ook online. Ze zijn dus gegarandeerd identiek aan de banden van een willekeurige consument.

Wat test de zomerbanden test?

Het beeld dat uit de diverse zomerbanden tests naar voren komt, is dat de kwaliteit van zomerbanden al jaren stabiel is. Verbeteringen zitten vooral in het terugdringen van brandstofgebruik. Echte uitschieters zijn er niet, bepaalde kwaliteitsverschillen natuurlijk wel. Alle ingekochte banden worden onder gelijke omstandigheden getest op criteria als remweg op droog wegdek, remweg op nat wegdek, grip op de weg, weerstand tegen aquaplaning, geluidsproductie, brandstofverbruik, slijtvastheid en duurzaamheid.

Zomerbandentest toont samenhang eigenschappen

Een zomerband die uitstekend scoort op veiligheidsaspecten als ‘grip op de weg’ en ‘lengte remweg’ is niet automatisch een ‘goede zomerband’. Kwaliteiten die zorgen voor grip op de weg kunnen namelijk ten koste gaan van de slijtvastheid van de zomerband. Dé uitdaging voor autobandenfabrikanten is dat de verschillende eigenschappen van de band sámen voor de beste samenhang zorgen in veiligheid, levensduur en brandstofgebruik. Als de zomerbandentest van de ANWB of Consumentenbond het predicaat ‘goed’ verleent aan een zomerband, wil dat zeggen dat de betreffende bandenfabrikant erin is geslaagd een allround band af te leveren. Daarmee biedt de zomerbandentest u als automobilist goede handvatten.

Best geteste zomerbanden 2018

Best getest volgens de ANWB in de maat 175/65R14 met snelheidscodering T

Best getest volgens de ANWB in de maat 205/55R16 met snelheidscodering V

Best geteste zomerbanden 2017

Best getest volgens de ANWB in de maat 195/65R15 met snelheidscodering V

Best getest volgens de ANWB in de maat 215/65R16 met snelheidscodering H

Best geteste zomerbanden 2016

Best getest volgens de ANWB in de maat 185/65R15 met snelheidscodering H

Best getest volgens de ANWB in de maat 225/45R17 met snelheidscodering Y

    Koop direct online - Euromaster