Zakelijk

Winterbanden test

Koop direct online - Euromaster

Winterbanden worden beter van kwaliteit. Niet alleen waar het om de veiligheidsaspecten gaat, óók met betrekking tot brandstofbesparing. Dit blijkt uit de winterbanden test van zowel de ANWB als de Consumentenbond, de twee meest vooraanstaande organisaties die jaarlijks een winterbanden test uitvoeren. De opgaande kwaliteitslijn is al een paar jaar zichtbaar.

Best geteste winterbanden 2018

Best getest volgens de ANWB in de maat 175/65R14 met snelheidscodering T.

Best getest volgens de ANWB in de maat 205/55R16 met snelheidscodering H.

Best geteste winterbanden 2017

Best getest volgens de ANWB in de maat 195/65R15 met snelheidscodering T.

Best getest volgens de ANWB in de maat 215/65R16  met snelheidscodering H.

Best geteste winterbanden 2016

Best getest volgens de ANWB in de maat 185/65R15 met snelheidscodering T.

Best getest volgens de ANWB in de maat 225/45R17 met snelheidscodering V.

  Best geteste winterbanden 2015

  Best getest volgens de ANWB in de maat 165/70R14 met snelheidscodering T.

  Best getest volgens de ANWB in de maat 205/55R16 met snelheidscodering H.

  Wat zegt een winterbanden test?

  ‘Slechte winterbanden’ bestaan feitelijk niet meer, zeker voor wat betreft de bekendere autobandenfabrikanten. Maar bepaalde kwaliteitsverschillen blijven natuurlijk altijd bestaan. Daarom geeft de winterbanden test waardevolle informatie.

  Kiezen op basis van testuitslagen

  Nu de winterband steeds populairder wordt, verschijnen er ook andere merken op de markt. Leveren die ook voldoende kwaliteit? Het loont de moeite om te controleren of ze in de winterbanden test van de ANWB of Consumentenbond voorkomen.

  Winterbanden test, goed bekeken

  Bij extreme winterse omstandigheden is het devies: ga de weg niet op als dit niet per se hoeft. Hier is het gezonde verstand belangrijker dan testuitslagen. Maar het is hoe dan ook veiliger om in de winter te rijden op winterbanden. Steeds meer automobilisten doen dat. De verschillende winterbanden tests worden dan ook ieder jaar opnieuw goed bekeken. De geteste winterbanden zijn willekeurig en anoniem ingekocht, zodat de test niet is beïnvloed.

  Wat test de winterbanden test precies?

  De winterbanden test bekijkt winterbanden op criteria als: grip op droog wegdek, grip op nat wegdek, grip op sneeuw, grip op ijs, slijtvastheid, geluidsproductie, verbruik, hoge snelheid. Het eindcijfer is altijd een ‘mix’ van deze eigenschappen. Een band die heel goed scoort op ‘grip’, presteert op het onderdeel ‘slijtvastheid’ al snel minder goed. Het één is namelijk strijdig met het ander. Door de winterbanden test gedetailleerd door te nemen, kunt u zelf bepalen aan welke eigenschappen u de meeste waarde hecht.

  Zoals gezegd, gaat de kwaliteit van winterbanden er ieder jaar iets op vooruit. Uit de winterbanden tests blijkt dat vooral de grip op nat en besneeuwd wegdek steeds beter wordt. Goed nieuws en een extra reden om winterbanden aan te schaffen.

  Koop direct online - Euromaster