Zakelijk

All Season Banden - Vier seizoenen banden

Vier seizoenen banden - Euromaster

Koop direct online - Euromaster

All season banden - Vier seizoenen banden 

Vrijwel alle bandenmerken voeren all season banden van goede kwaliteit in hun assortiment. Er zijn verschillende benamingen voor: All Season banden, All Weather banden of vier seizoenen. Hoe de fabrikant ze ook noemt, het gaat natuurlijk om de eigenschappen van all season banden.

All Season banden

Ieder seizoen stelt zijn eisen aan uw autobanden. Logisch dat steeds meer automobilisten ’s winters op winterbanden rijden en ‘s zomers op zomerbanden. Dat is een garantie op de beste seizoengebonden prestaties. Bovendien bent u met winterbanden goed voorbereid als u op wintersport gaat, of landen bezoekt waar winterbanden verplicht zijn.

Altijd een compromis

De all season band is qua profiel en samenstelling gemaakt op basis van gemiddelde weers- en wegomstandigheden. Dit betekent ’s winters betere grip op de weg dan met de traditionele zomerband. Maar het begrip ‘gemiddeld’ zegt het al. De all season band is een compromis. All season banden zijn wel geschikt om zorgeloos mee op wintersport te gaan. En in landen waar winterbanden verplicht zijn, loopt u met de all season band geen kans op een proces verbaal. Dat komt namelijk door het M+S symbool dat op de all season band staat. Dit symbool is verplicht om in het buitenland in de winter te mogen rijden.

Aanpassing wetgeving all season banden Duitsland

Vanaf 1 januari 2018 is de wetgeving aangepast. De all seasonbanden dienen dan ook van het sneeuwvloksymbool te zijn voorzien. 

Er is nog wel een overgangsregeling van toepassing tot 30 september 2024. Als je kunt aantonen dat de banden met M+S-codering gekocht zijn voor 1 januari 2018 dan hoef je deze niet meteen te vervangen. Dit valt te controleren op de DOT-code die op de band staat. De laatste vier cijfers staan voor de productiedatum. Zo betekent 3215: de 32e week van 2015. 

Alle winterbanden die gekocht worden na 1 januari 2018 moeten voorzien zijn van een sneeuwvloksymbool.

Zomer- en winterbanden

Een jaarlijkse bandenwissel kost weinig tijd of moeite. U kunt desgewenst een online afspraak maken bij uw Euromaster vestiging. Dan weet u zeker dat u in de zomer op de meest comfortabele banden rijdt en in de winter op de meest veilige. Zeker bij strenge winters en over de grenzen is dat een prettig idee. Rijdt u maar weinig en passen extra winterbanden niet in uw huidige budget, dan kunnen all season banden een geschikte tweede keus zijn. Het blijft een compromis!

 Koop direct online - Euromaster

Zoek uw dichtstbijzijnde Euromaster-vestiging.