Zakelijk

All Season Banden - Vier seizoenen banden

Koop direct online - EuromasterVind uw garage - Euromaster

All season banden 

Vrijwel alle bandenmerken voeren all season banden van goede kwaliteit in hun assortiment. All season banden, vier seizoenen banden, all weather banden, 4 seizoenenbanden; hoe u ze ook noemt, het principe is hetzelfde: dit zijn banden die geschikt zijn voor alle (weers)omstandigheden.

All Season banden: voor- en nadelen

Seizoenswissels zijn met all season banden verleden tijd: u rijdt het hele jaar door op dezelfde set banden. U bespaart dus op de kosten voor bandenwissels. Uw banden slijten daarentegen ook weer sneller. Ieder seizoen stelt daarnaast zijn eisen aan uw autobanden. Het is dus logisch dat steeds meer automobilisten ’s winters op winterbanden rijden en ‘s zomers op zomerbanden. Dat is een garantie op de beste seizoensgebonden prestaties. Bovendien bent u met winterbanden goed voorbereid als u op wintersport gaat of landen bezoekt waar winterbanden verplicht zijn.

Altijd een compromis

All season banden zijn qua profiel en samenstelling gemaakt op basis van gemiddelde weers- en wegomstandigheden. Dit betekent ’s winters betere grip op de weg dan met de traditionele zomerband. Maar het begrip ‘gemiddeld’ zegt het al: de all season band is een compromis, het is geen zomerband en het is geen winterband. Als u weinig kilometers rijdt en gebonden bent aan een bepaald budget, zijn all season banden een prima keuze. Als u uw auto veel gebruikt en dus meer kilometers maakt, raden we aan om te blijven rijden op zomer- en winterbanden.

Wetgeving all season banden 

All season banden zijn geschikt om zorgeloos mee op wintersport te gaan, mits ze voorzien zijn van het sneeuwvloksymbool (alpinesymbool). Dit is sinds 1 januari 2018 verplicht. Voorheen was het M+S symbool voldoende, maar de wetgeving is aangepast waardoor nu het sneeuwvloksymbool verplicht is. Er is wel een overgangsregeling van toepassing tot 30 september 2024. Als u kunt aantonen dat de banden met M+S-codering gekocht zijn voor 1 januari 2018 dan hoeft u deze niet meteen te vervangen. Dit valt te controleren door middel van de DOT-code die op de band staat. De laatste vier cijfers staan voor de productiedatum. Zo betekent 3215 “de 32e week van 2015”. Alle all season- en winterbanden die gekocht worden na 1 januari 2018 moeten voorzien zijn van een sneeuwvloksymbool. Let hier dus goed op bij het kopen van nieuwe banden.

 Koop direct online - EuromasterVind uw vestiging - Euromaster