Zakelijk

Uitlaat vervangen

Uitlaat vervangen en controleren - Euromaster
Onze experts hebben een oog voor onvolkomenheden aan de uitlaat: van einddemper tot katalysator en van kleine onderdelen tot de complete uitlaat. Wij monteren en vervangen uitsluitend uitlaten van Bosal, de wereldwijde marktleider op het gebied van uitlaat systemen en geven u twee jaar garantie zonder kilometerlimiet.
Controle Euromaster
  • Zeer nauwkeurig
  • Bosal: betrouwbaar in uitlaten
  • 2 jaar garantie, geen km-limiet

Vind uw Euromaster vestiging

Het is niet mogelijk om een uitlaat online te kopen maar wel op de vestiging. Daarom graag contact opnemen met de voor u dichtstbijzijnde vestiging.

Wat is het belang van een goede uitlaat?

Een uitlaat in goede staat optimaliseert het brandstofverbruik en voorkomt dat schadelijke uitlaatgassen uw auto binnendringen. Het beperkt ook het geluidsniveau. De uitlaat speelt een belangrijke rol bij de vermogensbenutting van uw auto. De katalysator zorgt ervoor dat het milieu minder wordt belast.

Wat gebeurt er bij een uitlaat in slechte staat?

Door vocht en zout (vooral ’s winters) is uw uitlaat elke dag gevoelig voor corrosie. Als die doorzet, neemt het motorvermogen af en krijgt u geluidsoverlast. De rijvaardigheid wordt slechter en schadelijke uitlaatgassen kunnen ongemerkt de auto binnendringen. Dit heeft gevaarlijke gevolgen voor uw gezondheid. Het milieu wordt zwaarder belast en vaak stijgt ook het brandstofverbruik. Op dat moment is het verstandig om uw uitlaat te vervangen.

Zijn er nog meer gevaren voor de uitlaat?

Als u in de winter een mislukte koude start maakt en daarbij de motor ‘verzuipt’, is het mogelijk dat de werking van de katalysator, die zorgt voor de vermindering van de schadelijke uitstoot van de verbrandingsmotor, wordt uitgeschakeld. Rijdt u veel korte afstanden, dan is het mogelijk dat de demper niet volledig wordt opgewarmd. Hierdoor kan het van binnen naar buiten gaan doorroesten. 

Waarom werkt Euromaster met Bosal?

Euromaster werkt uitsluitend met topmerken. Bosal is één van ’s werelds meest toonaangevende fabrikanten van uitlaatsystemen. Bosal levert uitlaten voor eerste montage en is in Nederland marktleider voor de levering van uitlaten voor de vervangingsmarkt. Bosal heeft bewezen absolute topproducten te leveren met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Vind uw Euromaster vestiging

Het is niet mogelijk om een uitlaat online te kopen maar wel op de vestiging. Daarom graag contact opnemen met de voor u dichtstbijzijnde vestiging.