Zakelijk

Schokdempers

Schokdempers vervangen en controleren - Euromaster
Uw schokdempers/schokbrekers houden uw auto in het spoor als u remt, in bochten en over hobbelige keien rijdt of last hebt van sterke zijwind. Zijn uw schokdempers/schokbrekers versleten, dan wordt uw remweg langer, verliest u de controle in bochten, heeft u meer kans op aquaplaning en slijten uw banden en dragende chassisdelen sneller. Ook verbruikt u meer brandstof wanneer de schokdempers/schokbrekers niet optimaal werken.
Waarom Euromaster
 • Betrouwbaar en veilig
 • Monroe: de naam in schokdempers/schokbrekers
 • Controle en rijcomfort
 • Lager brandstofverbruik
 • Minder slijtage

Koop of toon offerte - EuromasterVind uw Euromaster vestiging

Het is mogelijk om een gegarandeerde prijsopgaaf te ontvangen van schokdempers/schokbrekers via de online offertetool. Uiteraard is het ook mogelijk om contact op te nemen met een voor u dichtstbijzijnde vestiging.

Wat zou er zonder schokdempers gebeuren?

Komt u zonder schokdempers met een wiel in een gat in de weg, dan wordt het wiel tegen de carrosserie gestoten. Hierbij vangt de vering zelf een deel van de stoot op. Daarna ontspant de veer weer en drukt deze het wiel in de tegenovergestelde richting. Zelfs bij een kleine beschadiging van het wegdek verliest uw auto dan het contact met de ondergrond en wordt uw remweg langer. Rijden zonder schokdempers is levensgevaarlijk.

Wat gebeurt er als de schokdempers zijn versleten?

Ook versleten schokdempers vormen een gevaar voor uw veiligheid en die van andere weggebruikers:

 • langere remweg
 • controleverlies in bochten
 • meer kans op aquaplaning
 • bandenslijtage
 • slijtage van dragende chassisdelen;
 • hogere rolweerstand = hoger brandstofverbruik
 • verminderd rijcomfort: door de onrustige bewegingen kunnen de inzittenden wagenziek worden

Hoe snel slijten schokdempers?

Dit is een geleidelijk proces. U heeft het vaak niet in de gaten, omdat u uw rijstijl er ongemerkt op aanpast. Let op de vering van uw auto. Als deze stug of juist te licht voelt, dan is het tijd voor een controle. Wij adviseren u om uw schokdempers elke 80.000 kilometer te laten controleren. 

Schokdempers vervangen

Wanneer uw schokdempers versleten of zelfs kapot zijn, is het zaak deze zo snel mogelijk te vervangen, zowel voor uw veiligheid als die van uw medeweggebruikers. Door uw schokbrekers te vervangen, kunt u weer veilig en vooral comfortabel de weg op.

Schokdempers vervangen kosten

De kosten van het vervangen van uw schokdempers verschillen per auto. Het is mogelijk om een gegarandeerde prijsopgaaf te ontvangen van schokdempers via de online offertetool. Uiteraard is het ook mogelijk om contact op te nemen met een voor u dichtstbijzijnde vestiging.

Monroe schokdempers

Euromaster werkt met Monroe, het beste merk voor schokdempers. Sinds 1916 versterkt dit bedrijf de auto-onderdelenindustrie met talloze onderzoeken en ontwikkelingen. Monroe stemt steeds de nieuwste technologieën af om er zodoende voor te zorgen dat hun schokdempers tot de betrouwbaarste en veiligste op de markt behoren. Het productaanbod dekt meer dan 98% van de auto's die in Europa in gebruik zijn.

Koop of toon offerte - EuromasterVind uw Euromaster vestiging

Het is mogelijk om een gegarandeerde prijsopgaaf te ontvangen van schokdempers via de online offertetool. Uiteraard is het ook mogelijk om contact op te nemen met een voor u dichtstbijzijnde vestiging.