Zakelijk

Koppeling vervangen

Koppeling vervangen
Een koppeling van een auto bestaat uit verschillende onderdelen die aan slijtage onderhevig zijn. Gemiddeld gaat een koppeling ongeveer 150.000 tot 250.000 kilometer mee voor deze vervangen moet worden. Dit is natuurlijk afhankelijk van het merk en type auto, maar ook zeker van de rijstijl die u er op na houdt.

Button: Koop grote beurt onlineVind uw Euromaster vestiging

Symptomen van een versleten koppeling

Er zijn verschillende zaken waaraan u kunt merken of uw koppeling vervangen moet worden. Uw auto slipt bijvoorbeeld bij het wegrijden, u moet uw koppeling verder op laten komen dan u gewend bent, u komt traag van uw plek of de motor draait ongewenst hoge toertallen. Ook kan het voorkomen dat het koppelingspedaal trilt of dat u krakelende of ratelende geluiden hoort bij het schakelen of het wegrijden.

Koppelingsset vervangen

Bij een versleten koppeling lopen wij altijd de andere onderdelen ook na. Het kan namelijk zo zijn dat ook de koppelingsplaat, drukgroep en druklager aan vervanging toe zijn. Daarnaast komt het voor dat tijdens een reparatie blijkt dat ook het vliegwiel of de keerring vervangen moeten worden, of dat extra werkzaamheden noodzakelijk zijn. Uiteraard zal er dan altijd eerst overlegd worden over de vervolgstappen.

Wanneer moet de koppeling vervangen worden?

De levensduur van een koppeling is afhankelijk van het merk en type auto en uw rijstijl. Gemiddeld is een koppeling na 150.000 tot 250.000 kilometer aan vervanging toe.

Koppeling vervangen kosten

De kosten van het vervangen van een koppeling verschillen per auto. Daarnaast hangt het ervan af of uw koppelingsplaat of koppelingskabel ook vervangen moeten worden. Via onze offertetool berekent u de kosten voor het vervangen van de koppeling van uw auto.

LUK RepSet koppelingen

Bij het vernieuwen van uw koppeling maakt Euromaster gebruik van het merk LUK (of Valeo). Het productassortiment LUK RepSet biedt u onderdelen van hoge kwaliteit die in dezelfde fabrieken en met dezelfde technologie worden geproduceerd als de originele onderdelen uw auto. Met de LUK RepSet Pro worden ook de koppelingsplaat, drukgroep en druklager meegenomen. Als deze set voor uw auto beschikbaar is, wordt deze meegenomen in uw offerte.

Maak een afspraak

Is uw koppeling aan vervanging toe? Onze specialisten zorgen ervoor dat u weer veilig de weg op kunt. U kunt via onze online offertetool eenvoudig uw prijs berekenen en direct een afspraak maken. Als u liever langsgaat in uw vestiging, kan dat natuurlijk ook.

Button: Koop grote beurt onlineVind uw Euromaster vestiging