Zakelijk

Katalysator vervangen

Katalysator vervangen
De katalysator bevindt zich voor in het uitlaatsysteem, vlak na de motor of onder de auto. Het zorgt ervoor dat schadelijke stoffen die in uitlaatgassen zitten, worden omgezet in minder schadelijke stoffen, zoals koolstofdioxide, stikstof en waterdamp. Een katalysator hoeft alleen vervangen te worden wanneer deze kapot is.

Button: Koop grote beurt onlineVind uw Euromaster vestiging

Wat is een katalysator?

De katalysator van een auto is geïmpregneerd met edelmetalen. Wanneer de schadelijke stoffen in uitlaatgassen in aanraking komen met deze edelmetalen, veroorzaakt dit een chemische reactie. Deze reactie zorgt ervoor dat de uitlaatgassen worden gezuiverd, zodat de uitstoot van schadelijke stoffen wordt verminderd en het milieu minder zwaar belast wordt.

Katalysator kapot

Als uw katalysator kapot is, merkt u dit omdat uw motor minder vermogen lijkt te hebben of omdat er een storingslampje brandt in uw dashboard. Het kan ook voorkomen dat de bevestiging verroest is of de sensor vervangen moet worden. Daarom kijken onze monteurs altijd kritisch welke werkzaamheden nodig zijn en vooral welke niet.

Katalysator vervangen kosten

De kosten voor het vervangen van een kapotte katalysator zijn doorgaans hoog. Dit komt door de edelmetalen die in een katalysator verwerkt zijn. De prijs van een nieuwe katalysator is afhankelijk van het type auto en het bouwjaar. Voor het vervangen van katalysatoren maakt Euromaster gebruik van het merk Bosal. De combinatie van hoogwaardige materialen en innovatieve technieken zorgt voor een uitstekende kwaliteit. Met een ruim assortiment van ruim 700 verschillende katalysatoren is er altijd één die geschikt is voor uw auto.

Maak een afspraak

Onze specialisten in de vestiging kunnen u precies vertellen of uw katalysator aan vervanging toe is of niet. Via onze offertetool kunt u eenvoudig een prijsopgave opvragen, zodat u precies weet waar u aan toe bent. U kunt direct een afspraak inplannen of met de offerte langsgaan bij de vestiging.

Button: Koop grote beurt onlineVind uw Euromaster vestiging