Zakelijk

Distributieriem vervangen

Distributieriem vervangen - Euromaster
Het vervangen van de distributieriem is één van de duurste periodieke onderhoudswerkzaamheden aan uw auto. De distributieriem is de basis voor de aandrijving van de gehele motor. Vaak zorgt de distributieriem ook voor de aandrijving van de waterpomp (koeling), brandstofpomp (diesel) en in sommige gevallen de dynamo (elektriciteit) of meer.

Button: Koop grote beurt onlineVind uw Euromaster vestiging

Distributieriem of -ketting

Elke motor heeft een distributieriem of een distributieketting. De laatste jaren zien we dat fabrikanten steeds vaker een ketting toepassen. Een distributieketting is in de meeste gevallen onderhoudsvrij, terwijl een distributieriem periodiek vervangen moet worden.

Wanneer moet een distributieriem vervangen worden?

De gemiddelde vervangingstermijn ligt rond de vijf jaar of 100.000 km. Natuurlijk kan dit per merk en type auto verschillen. Daarom is het raadzaam altijd het onderhoudsboekje van uw auto te raadplegen. Weet u het niet zeker? Dan bent u natuurlijk van harte welkom in één van onze vestigingen. Onze monteurs kunnen u precies vertellen wat uw auto nodig heeft.

Vervangen onderdelen

Bij het vervangen van de distributieriem raden we vaak aan om alle meelooprollen en spanrollen ook te vervangen. Of dit noodzakelijk is, hangt van uw merk en type auto af. Als ook de waterpomp door de distributieriem wordt aangedreven, is het aan te raden deze ook meteen te vervangen, zeker als de waterpomp wordt gebruikt om de distributieriem op de juiste spanning te zetten. Anders is de kans op lekkage na het vervangen van de distributieriem groter. Daarnaast krijgt u ook nieuwe koelvloeistof bij het vervangen van de waterpomp. Als u uw distributieriem niet op tijd vervangt, is de kans op motorschade groot. Dus hoewel het vervangen van de distributieriem vaak een dure aangelegenheid is, is het aan te raden dit op tijd te doen.

PowerGrip distributieriem van Gates

Euromaster gebruikt uitsluitend onderdelen van originele kwaliteit van het merk Gates (of SKF). Gates levert eersteklas kwaliteit en staat hoog aangeschreven in de markt. Met de PowerGrip Kit vindt u alle benodigde onderdelen voor het vervangen van uw distributieset in één pakket. In de PowerGrip Kit Plus is ook de waterpomp inbegrepen. Zo bent u verzekerd van de beste prijs/kwaliteitsverhouding.

De kosten om een distributieriem te vervangen zijn doorgaans vrij hoog, omdat de distributieriem een cruciaal onderdeel vormt voor de aandrijving van de motor. De kosten van een distributieriem vormen niet het grootste aandeel; het is een zeer arbeidsintensieve klus waar onze specialisten een halve tot hele dag mee bezig zijn.

Maak een afspraak

We controleren tijdens uw afspraak altijd of de door u geselecteerde onderhoudswerkzaamheden wel strikt noodzakelijk zijn. Ons advies is altijd gratis, ook als blijkt dat bepaalde werkzaamheden uitgesteld kunnen worden. Onze offerte kunt u eenvoudig aanvragen via onze offertetool. Natuurlijk bent u ook van harte welkom in een van onze vestigingen.

Button: Koop grote beurt onlineVind uw Euromaster vestiging