Zakelijk

Auto uitlijnen - Voorkom onnodige bandenslijtage

Om uw banden op topniveau te houden en veilig te rijden, is het belangrijk om uw voertuig regelmatig te laten uitlijnen. Met uitlijning heffen onze experts afwijkingen in de wielstanden op. Deze krijgt u als u bijvoorbeeld een stoeprand raakt, over een grote steen of door een gat in de weg rijdt of een aanrijding krijgt.
Voordelen uitlijnen
  • Koersvast en veilig rijden
  • Minder slijtage
  • Lager brandstofverbruik
  • Vakkundige uitlijning

Beoordelingen van onze klanten voor onze uitlijnen service :

Lees alle beoordelingen  

Plan uitlijnen online - EuromasterPlan uitlijncontrole - Euromaster

Bandenslijtage

De wielen van uw auto zijn onder een bepaalde hoek onder de auto geplaatst om ervoor te zorgen dat de auto een optimale wegligging heeft en onderdelen niet onnodig slijten. Wanneer er afwijkingen ontstaan in deze wielstand slijten uw banden onregelmatig, waardoor ze minder lang mee gaan en u dus eerder uw banden moet vervangen. Door regelmatig uw auto uit te laten lijnen, of in ieder geval te laten checken of dit nodig is, voorkomt u onnodige kosten.

Mijn auto stuurt zwaar

Wanneer u het idee heeft dat uw auto zwaar stuurt, uw stuur scheef staat of uw auto naar één kant trekt, kan dat betekenen dat uw auto uitgelijnd moet worden. Een afwijking in de wielstand van uw auto kan verschillende gevolgen hebben:

-       Verminderde veiligheid

-       Slechter rijcomfort

-       Uw banden slijten sneller

-       Mechanische onderdelen slijten sneller

-       Hoger brandstofverbruik

-       Slechtere rijprestaties

-       Slechtere wegligging en stuurcontrole

Wanneer auto uitlijnen

Wij raden aan om tenminste een keer per jaar de uitlijning van uw auto te laten controleren. Dit betekent niet direct dat een uitlijning nodig is, maar u voorkomt mogelijk onnodig hoge kosten. Als uw auto uitgelijnd moet worden, zorgen onze uitlijnspecialisten in de vestiging ervoor dat dit met de grootste zorg gebeurt, waardoor u weer veilig de weg op kunt.

Auto uitlijnen kosten

Een uitlijncontrole kost € 30,-. De kosten van een uitlijning bedragen bij Euromaster € 75,-. Hierbij wordt altijd het gehele voertuig uitgelijnd; banden uitlijnen is – in tegenstelling tot wat velen denken – niet mogelijk. Hierbij wordt gebruik gemaakt van geavanceerde apparatuur. Onze uitlijnspecialisten worden continu getraind en zijn altijd op de hoogte van de nieuwste technieken.

Plan uitlijnen online - EuromasterPlan uitlijncontrole - Euromaster