Zakelijk

Auto uitlijnen - Voorkom onnodige bandenslijtage

Om uw banden op topniveau te houden en veilig te rijden, is het belangrijk om uw voertuig regelmatig te laten uitlijnen. Met uitlijning heffen onze experts afwijkingen in de wielstanden op. Deze krijgt u als u bijvoorbeeld een stoeprand raakt, over een grote steen of door een gat in de weg rijdt of een aanrijding krijgt.Om ervoor te zorgen dat u optimaal rijdt, zijn uw wielen onder een bepaalde hoek geplaatst. Na verloop van tijd kunnen afwijkingen ontstaan in de wielstanden. Een stoeprand, grote steen of gat in de weg zijn hiervoor al voldoende. Omdat het niet prettig rijdt met afwijkingen en dit bovendien uw veiligheid in gevaar brengt, is het belangrijk om uw voertuig regelmatig te laten uitlijnen. Ook als u (nog) niets denkt te voelen. De kosten voor een uitlijning of uitlijncontrole zijn als volgt:
Voordelen uitlijnen
 • Koersvast en veilig rijden
 • Minder slijtage
 • Lager brandstofverbruik
 • Vakkundige uitlijning

Plan uitlijnen online - EuromasterPlan uitlijncontrole - Euromaster

 

Uw auto laten uitlijnen voor koersvast, veilig en zuinig rijden

Stoepjes, een aanrijding en putten in de weg veroorzaken afwijkingen in de wielstanden. Door uw auto te laten uitlijnen door de experts van Euromaster worden deze afwijkingen opgeheven. Het is niet mogelijk om banden uit te lijnen want banden worden gebalanceerd. Maak een afspraak om uw auto te laten uitlijnen. Uitlijnen zorgt ervoor dat uw banden en auto-onderdelen minder snel slijten, u minder brandstof verbruikt en veiliger en comfortabeler rijdt. 

 


Staat uw stuur schuin, trekt uw auto naar één kant of stuurt hij zwaarder? Dan is hij niet goed uitgelijnd. Wij adviseren u om minimaal eenmaal per jaar de uitlijning van uw auto te laten controleren. Plan de uitlijning vandaag nog in.

Ontstaan afwijkingen in de wielstanden

Afwijkingen in de wielstanden ontstaan als u bijvoorbeeld een stoeprand raakt, over een grote steen of door een gat in de weg rijdt of een aanrijding krijgt.

Gevolgen van een verkeerde uitlijning

 • vermindering veiligheid
 • slechter rijcomfort
 • verhoogde bandenslijtage, ze gaan korter mee
 • snellere slijtage van de mechanische onderdelen
 • hoger brandstofverbruik
 • slechtere rijprestaties
 • slechtere wegligging en stuurcontrole

Euromaster is uw uitlijnexpert

Uitlijnen is specialistisch werk dat met geavanceerde en betrouwbare apparatuur moet gebeuren. De autobranche verandert voortdurend en nieuwe merken, modellen en types zijn aan de orde van de dag. De uitlijnexperts van Euromaster worden continu getraind en beschikken over de meest actuele kennis.

Zoek uw dichtstbijzijnde Euromaster-vestiging of plan een uitlijning online.

De kosten voor een uitlijning zijn als volgt:


Plan uitlijnen online - EuromasterPlan uitlijncontrole - Euromaster