Zakelijk

Accu vervangen van auto

Laat uw accu vervangen door onze experts - Euromaster
De accu van uw auto zorgt ervoor dat de motor kan starten. Daarnaast krijgen verschillende auto-onderdelen - zoals radio, verlichting en verwarming - stroom van uw accu. Door regelmatig de accu van uw auto te laten controleren en tijdig de accu van uw auto te laten vervangen, voorkomt u dat u stil komt te staan met een lege accu.
Waarom accu vervangen
  • Minder kans op stilstaan
  • Meer startvermogen
  • Veilig en zeker autorijden

Koop of toon offerte - EuromasterVind uw Euromaster vestiging

 

Levensduur accu

Hoe lang gaat een auto accu mee? De gemiddelde levensduur van een accu is 5 tot 7 jaar. Hoe lang de accu van uw auto meegaat, is afhankelijk van een aantal factoren, zoals weersomstandigheden, het gebruik van uw auto, de leeftijd van uw auto en elektronische functies zoals alarm en sensoren die actief zijn zelfs wanneer uw auto niet gebruikt wordt. Wanneer de accu vervangen moet worden, kan dus sterk verschillen per auto. Door bijvoorbeeld uw verlichting pas aan te doen wanneer uw auto is gestart en uw verlichting uit te doen wanneer u de auto verlaat, kunt u ervoor zorgen dat uw accu niet leegraakt en dus langer mee gaat.

 

Nieuwe accu auto

Er kunnen verschillende tekenen zijn dat uw auto aan een nieuwe accu toe is. Uw auto kan bijvoorbeeld startproblemen hebben of u kunt een klikkend geluid horen wanneer u uw auto start. Daarnaast kunnen sommige elektronische functies, zoals uw verlichting, airco of ruitenwissers, minder goed werken. Als laatste kan uw accu een onaangename geur verspreiden, omdat deze overladen is. Als dit gebeurt, is het aan te raden uw accu direct te laten controleren om gevaarlijke situaties voor uw auto en uzelf te voorkomen.

 

Wat kost een nieuwe accu?

De kosten van een nieuwe accu verschillen per auto. Bij het vervangen van uw accu is het belangrijk om de juiste accu te kiezen. Let hierbij goed op de capaciteit en het vermogen van de accu, zodat u zeker weet dat uw auto presteert zoals u gewend bent. Onze specialisten in de vestiging kunnen u hierbij helpen. Klik hier om direct te kijken welke accu geschikt is voor uw auto!


Koop of toon offerte - EuromasterVind uw Euromaster vestiging