Zakelijk

Controleer uw APK vervaldatum

Controleer uw APK vervaldatum. Dan kunt u tijdig een afspraak maken en voorkomt u een boete

Plan uw APK keuring online - Euromaster

Plan uw APK diesel keuring online - Euromaster

 

 

Wanneer is uw auto voor het laatst APK goedgekeurd? Dat is belangrijk om te weten. Immers, afhankelijk van de leeftijd, moet uw auto binnen één of twee jaar opnieuw ter APK keuring aangeboden worden. Controleer daarom uw APK vervaldatum. Dan kunt u tijdig een afspraak maken en voorkomt u een boete.

Waarom zou ik mijn APK vervaldatum controleren?

Als u niet in een auto van voor 1960 rijdt, is uw voertuig APK-plichtig. Hoe vaak u uw auto moet laten controleren, hangt af van de leeftijd en de brandstof. Houd hier rekening mee als u overschakelt van benzine op gas. Auto’s met een benzine- of elektromotor moeten na 4 jaar voor het eerst APK gekeurd worden, eerst 1 keer per 2 jaar, daarna jaarlijks. Voor andere brandstoffen gaat de APK plicht 3 jaar na het bouwjaar in en moet de auto jaarlijks gekeurd worden. Voor voertuigen ouder dan 30 jaar geldt een tweejaarlijkse APK plicht.

Hoe kan ik de APK vervaldatum controleren?

U kunt uiteraard een Euromaster vestiging bezoeken voor een betrouwbare APK vervaldatum check.


Herinnering APK

Als autobezitter ontvangt u automatisch een herinnering van de RDW die tijdig aangeeft wanneer uw huidige APK goedkeuring verloopt. Deze herinnering, die u ook per e-mail kunt laten toesturen, komt zes weken voor de APK-vervaldatum. Het blijft echter uw eigen verantwoordelijkheid om uw auto ook echt op tijd bij een RDW erkend keuringsstation ter keuring aan te bieden. Overschrijd de aangegeven datum niet. U loopt dan kans op een boete en zonder geldige APK goedkeuring mag uw voertuig de weg niet op.


Plan uw APK keuring online - Euromaster

 

 

Plan uw APK diesel keuring online - Euromaster