Zakelijk

APK verlopen? Voorkom een boete!

Plan uw APK keuring online - Euromaster

 

 

Plan uw APK diesel keuring online - Euromaster

 

             

 

Te laat met de APK? Voorkom een boete

Hoewel u altijd aan de APK keuringsplicht wordt herinnerd, kunnen er omstandigheden zijn waardoor u te laat bent. Uw verblijf in het buitenland loopt uit, bijvoorbeeld. Of uw auto is APK afgekeurd en het lukt niet om de reparaties binnen de wettelijke termijn van twee maanden uitgevoerd te krijgen. U loopt vanaf dat moment risico op een boete de APK is namelijk verlopen. U mag zelfs niet meer op de openbare weg geparkeerd staan. Laat staan rijden. Ook is de kans groot dat uw verzekering niet uitbetaalt als u toch gaat rijden en een ongeluk krijgt.

Vraag bij de RDW een schorsing aan

Het verstandigste dat u na een verlopen APK kunt doen, is uw APK verplichting tijdelijk stop laten zetten. Dit heet een ‘schorsing’. U vraagt deze schorsing aan bij de RDW, aan het loket of online. Tijdens de schorsing bent u vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting, verzekeringsplicht én APK plicht. Loopt de schorsingstermijn af, dan kunt u verlenging aanvragen.

APK afspraakbevestiging

Doet u dit niet, dan dient uw auto direct weer APK goedgekeurd te worden bij een officieel APK keuringsstation. Daar zitten veel haken en ogen aan. U moet immers met een APK afgekeurde, onverzekerde auto de weg op om naar het keuringsstation toe te rijden. Zorg ervoor dat u in dit geval een afspraakbevestiging voor de APK keuring bij u heeft!

Laat uw APK keuringstermijn niet verlopen

De beste manier om én een boete én een heleboel rompslomp te voorkomen, is uw auto tijdig voor de verplichte APK keuring aan te bieden en bij een eventuele APK afkeuring.

‘Vergeten’ wordt als excuus niet geaccepteerd. De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) stuurt u immers vroegtijdig een herinnering. Heeft u geen geldig APK keuringsbewijs, dan riskeert u een hoge boete en moet u uw auto direct laten staan. Als u om welke reden dan ook te laat bent met de APK keuring, dan kunt u die boete voorkomen door de APK verplichting tijdelijk stop te laten zetten. Voor deze schorsing kunt u een verzoek indienen bij de RDW. Dat kan online.

 

Plan uw APK keuring online - Euromaster

 

 

Plan uw APK diesel keuring online - Euromaster