Zakelijk

APK keuring diesel auto

Plan uw APK - Euromaster

Rijdt uw auto op diesel of LPG? Dan is de eerste APK keuring verplicht na drie jaar vanaf de datum waarop uw auto voor het eerst op de weg is toegelaten. Dit komt meestal overeen met de datum waarop uw kentekenbewijs is uitgegeven. Na de eerste keer geldt de APK plicht voor uw diesel auto jaarlijks.

Roetmeting belangrijk onderdeel APK diesel

Een APK keuring voor diesel auto’s is iets uitgebreider dan een APK voor auto’s met een benzine- of elektromotor. De verklaring daarvoor is simpel. Als de auto een bouwjaar van voor 2006 heeft dan behoort er een roetmeting of een viergas meting plaats te vinden. Is de auto na 1-1-2006 geleverd dan behoort de auto uitgelezen te worden met een EOBD. Voor LPG moet ten alle tijden een viergas meting plaatsvinden. Om die reden is de roetmeting een vast en belangrijk onderdeel van de APK van uw diesel.

Wat houdt de APK diesel verder in?

De roetmeting is het enige onderdeel van de APK keuring waarop de APK diesel afwijkt van de APK voor benzine auto’s tot 2006.  Voor al het overige focust ook de APK keuring voor diesel auto’s op veiligheid. Alle daarvoor vitale onderdelen worden systematisch doorgelopen. De roetmeting is als enige geen preventieve veiligheidscontrole, maar een milieucheck.

Kan ik voor een APK diesel uitstel aanvragen?

Uitstel aanvragen voor APK keuringen is niet mogelijk. Ook niet voor de APK diesel. Als u na de APK-vervaldatum meer tijd nodig denkt te hebben, kunt u bij de RDW een schorsing van uw kenteken aanvragen. Na een schorsing mag de auto zich niet meer op de openbare weg vertonen. U kunt ook om schorsing vragen als uw voertuig wordt afgekeurd er extra tijd voor herstel wenselijk is.

Voorkom een boete                                                                           

Over het algemeen stuurt de RDW een herinnering ruim op tijd. Houd de toegestane termijn goed in de gaten en biedt uw auto tijdig ter keuring aan. Rijden als de APK verlopen is, kan u op een vervelende boete komen te staan.

Wat zijn de kosten van een APK diesel?

De kosten van een APK voor diesel auto’s verschillen per garage. U vindt onze APK tarieven in de Euromaster Webwinkel. Desgewenst kunt u direct online een afspraak voor uw APK keuring vastleggen. Is uw auto van voor 2006, vergeet dan niet de roetmeting toe te voegen. Onze RDW-erkende en ervaren APK Keurmeesters leggen eventuele knelpunten ter plaatse aan u voor. De APK goedkeuring wordt automatisch bij de RDW aangemeld. U kunt vervolgens weer veilig de weg op. De APK keuring is geen onderhoudsbeurt! Een Euromaster monteur kan u op adviespunten of onderhoudspunten wijzen.

Plan uw APK - Euromaster